Buna seara, doresc raspunsul la o intrebare simpla, daca fostul sot isi schimba serviciul noii angajatori sunt obligati la retinerea pensiei alimentare din salariu?
El nu a mai platit pensia alimentara de 4 luni, invoca motivul ca angajatorul nu i-a platit dreptul salarial, ceea ce este adevarat, eu cum imi recuperez banii pentru pensia alimentara a copiilor. Mentionez ca am in intretinere 2 copii minori.
In acest caz cine este de vina pentru neplata pensiei de alimentara, fostul sot care nu o face cu rea credinta sau angajatorul care nu plateste salariul?
Pe cine sa dau in judecata?
Fostul sot nu este de vina,deoarece nu cu rea credinta nu a platit pensia de intretinere.Daca isi va schimba locul de munca si nu va informa noul angajator despre existenta obligatiei de a plati aceasta pensie,va trebui sa va adresati executorului judecatoresc cu cerere de executare silita,care va identifica angajatorul sotului dvs.si-l va obliga sa retina din venitul net al sotului si sa va remita suma datorata cu titlu de pensie de intretinere .