avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 356 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

Buna seara, doresc raspunsul la o intrebare simpla, daca fostul sot isi schimba serviciul noii angajatori sunt obligati la retinerea pensiei alimentare din salariu?
El nu a mai platit pensia alimentara de 4 luni, invoca motivul ca angajatorul nu i-a platit dreptul salarial, ceea ce este adevarat, eu cum imi recuperez banii pentru pensia alimentara a copiilor. Mentionez ca am in intretinere 2 copii minori.
In acest caz cine este de vina pentru neplata pensiei de alimentara, fostul sot care nu o face cu rea credinta sau angajatorul care nu plateste salariul?
Pe cine sa dau in judecata?
Cel mai recent răspuns: misu_tuki , utilizator 21:27, 1 Iunie 2011
Fostul sot nu este de vina,deoarece nu cu rea credinta nu a platit pensia de intretinere.Daca isi va schimba locul de munca si nu va informa noul angajator despre existenta obligatiei de a plati aceasta pensie,va trebui sa va adresati executorului judecatoresc cu cerere de executare silita,care va identifica angajatorul sotului dvs.si-l va obliga sa retina din venitul net al sotului si sa va remita suma datorata cu titlu de pensie de intretinere .
Ultima modificare: Marți, 31 Mai 2011
andymaurul, utilizator
va multumesc pt ajutorul acordat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rog ajutor urgent cu un sfat pensie alimentara LUMI1971 LUMI1971 Fostul sot are sa-mi achite pensia alimentara pe 7 luni consecutive.Pe motiv ca nu are loc de munca nu vrea sa mi-o plateasca.In urma procesului de partaj l-am ... (vezi toată discuția)
Neplata pensiei alimentare lulu82 lulu82 buna seara!am o problema si poate reusiti sa ma ajutati dandu mi cateva sfaturi.anul trecut am facut o plangere penala pentru neplata pensiei alimentare,pentru ... (vezi toată discuția)
Pensia de intretinerese plateste.....? nicole71 nicole71 Buna ziua! As vrea sa primesc cateva informatii in legatura cu plata pensiei de intretinere in urmatoarea situatie: in cazul in care unitatea nu plateste ... (vezi toată discuția)