chiar daca titlul va face sa zambiti, exista un mare adevar in interiorul sau, iar eu, sau mai bine spus mama mea, are nevoie de ajutorul Dvs.
pe scurt:
in urma decesului tatalui meu legea a stabilit 3/4 din proprietate ptr mama, 1/4 ptr mine si sora mea. din prima casatorie a mamei noastre exista si fratele nostru care ar avea dreptul la mostenire dupa decesul mamei.
problema este ca fiind oaia neagra a familiei, mama a ajuns sa aibe durei de cap doar la idea ca ea va muri si ca fiul va intra in casa. a facut si face tot posibilul ptr a vinde casa cat este in viata, dar tinand cont de economia mondiala etc etc, pana acum nu a reusit.
mama este un bonlav oncologic si ultimul lucru de care are nevoie este o durere de cap inutila. eu nu mai locuiesc in tara de foarte multi ani, iar sora mea locuieste la 70 km distanta si este cea care se ocupa de mama atunci cand mama nu este la mine.
intrebarea mea este: exista o modalitate tip testament care sa poata da linistea mamei?
va multumesc anticipat
cu respect, Liliana
Bunaziua,
am urgenta nevoie de ajutorul Dvs.
sunt plecata de 13 ani din tara si este normal ca nu cunosc toate legile.
mama mea doreste sa vanda casa proprietate personala iar cumparatorul doreste sa faca un precontract in mod privat cu martori (nu in fata notarului). fiind vorba despre o persoana care de aproape un an de zile ii cere sa nu vanda altcuiva, dar care nu se decide, care in plus momentan locuieste in USA, as dori ajutorul Dvs. ptr:
1. cum ar trebui exact intocmit un astfel de precontract in asa fel incat mama sa fie tutelata?
2. un precontract privat cu martori, are aceeasi valorae din punct de vedere legal ca si unul incheiat in fata notarului?
3. tinand cont de faptul ca persoana pare a nu fi serioasa, in cazul nerespectari clauselor din precontract cum trebuie sa se comporte mama mea?
Va multumesc anticipat ptr rsapuns.