avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Precontract vanzare/cumparare locuinta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Precontract vanzare/cumparare locuinta

Bunaziua,
am urgenta nevoie de ajutorul Dvs.
sunt plecata de 13 ani din tara si este normal ca nu cunosc toate legile.
mama mea doreste sa vanda casa proprietate personala iar cumparatorul doreste sa faca un precontract in mod privat cu martori (nu in fata notarului). fiind vorba despre o persoana care de aproape un an de zile ii cere sa nu vanda altcuiva, dar care nu se decide, care in plus momentan locuieste in USA, as dori ajutorul Dvs. ptr:
1. cum ar trebui exact intocmit un astfel de precontract in asa fel incat mama sa fie tutelata?
2. un precontract privat cu martori, are aceeasi valorae din punct de vedere legal ca si unul incheiat in fata notarului?
3. tinand cont de faptul ca persoana pare a nu fi serioasa, in cazul nerespectari clauselor din precontract cum trebuie sa se comporte mama mea?
Va multumesc anticipat ptr rsapuns.
Cel mai recent răspuns: ionas sorin , utilizator 19:43, 21 Iunie 2009
Da , se poate incheia un precontract de vanzare-cumparare , sub forma unui inscris sub semnatura privata. Acesta , in situatia in care unul dintre cocontractanti, fie promitentul -vanzator, fie promitentul- cumparator incalca intelegerea, partea nemultumita se poate adresa instantei pentru ca acesta sa pronunte o hotarare ce tine loc de contract de vanza-cumparare. puteti gasi cu usurinta un model de astfel de contract ps i pe net, pentru a fi mai lamurita.
Antecontractul , ca promisiune unilaterala sau bilaterala de vanzare-cumparare poate imbraca forma unui act sub semnatura privata , deci nu e musai ca acesta sa fie incheiat la notar.
Acesta , e , in esenta, un contract , in care partile consfintesc, dupa propriul acord de vointa, drepturi si obligatii contractuale.
Din moment ce beneficiarul- cumparator nu prezinta garantii pentru dumneavoastra, si nu va creeaza acel confort pentru a incheia un asemenea act, va recomand ca acest act sa fie redactat de catre un avocat, care sa va puna in vedere efectele acestuia .
Un antecontract incheiat de catre mama dumneavoastra , respectand rigorile legii are aceeasi valoare juridica ca cel incheiat in fata notarului public .Insa , pentru a respecta intocmai litera legii , e important sa o cunoasteti .Asa ca , pentru a exista mai multa certitudine , apelati la un avocat, sau la un notar. Succes.
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Iunie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Puteti incheia un antecontract la notar (costa putin) sau un antecontract ca inscris sub semnatura privata , fiind de fata si martori.
Cred ca cumparatorul nu doreste sa incheie contractul de vanzare cumparare in forma autentica (adica la notar), pentru ca costa foarte mult. Incheie acel inscris sub semnatura privata cu martori, din care sa rezulte clar ca bunul a fost vandut si ca s-a platit pretul acestuia, apoi se va adresa instantei de judecata solicitand sa pronunte o hotarare care sa tina loc de act autentic de vanzare -cumparare. Si este legal acest lucru.
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Iunie 2009
Rodica Ciobanu, Avocat
Buna ziua, mesajul meu nu are legatura cu subiectul, dar am cautat peste tot si nu am reusit sa gasesc nici un topic care sa corespunda cu cererea mea. Va rog daca se poate sa-mi da-ti un exemplu de antecontract de consultanta pe fonduri europene pe care o firma sa il poata folos, as avea nevoie de el cat mai repede posibili. Va multumesc anticipat, Cu respect, Ionas Sorin.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, doresc sa vand un teren fratelui meu, dar plata se ... dragos.velicu dragos.velicu Buna ziua, doresc sa vand un teren fratelui meu, dar plata se va face in avans. Din motive de timp nu putem ajunge inainte la notar pentru a face actul de ... (vezi toată discuția)
Care e diferenta? molita molita care e diferenta intre un act sub semnatura privata si un anecontract de vanz-cump? (vezi toată discuția)
Precontract vanzare-cumparare verificare acte Veras Veras Buna ziua.Doresc sa cumpar o locuinta direct de la un proprietar ,fara agentie.Pentru siguranta mea am hotarat sa merg la un notar pentru un precontract si ... (vezi toată discuția)