avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1129 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... antecontractul este obligatoriu la notariat?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

antecontractul este obligatoriu la notariat?

antecontractul de vanzare-cumparare a unei case este obligatoriu de incheiat la notariat?
Nu exista aceasta obligatie,acest act putand fiind incheiat sub forma unui inscris sub semnatura privata , urmand ca ulterior, la data la care veti decide ca se va perfecta vanzarea , sa va prezentati in fata notarului pentru a incheia contractul in forma autentica.
Ultima modificare: Duminică, 28 Iunie 2009
ContSters47264, utilizator
Da ,pentru ca daca veti ajunge vreodata in instanta nu aveti nici o dovada ca ati fost inselati, dar ar fi bine sa aveti si doi martori pentru o mai buna garantie.
Antecontractul este o promisiune de vanzare si nu este obligatoriu sa-l incheiati la notarul public. Puteti sa-l incheiati ca si un inscris sub semnatura privata, dar va sfatuiesti sa fie si cel putin 2 martori la incheierea acestuia.

Nu este obligatoriu sa incheiati antecontractul de vanzare-cumparare la notar, putand fi incheiat si ca inscris sub semnatura privata si perfectat ulterior la notar ca si contract propriu-zis. In cazul in care una din parti nu mai doreste incheierea contractului, cealalta parte poate introduce actiune in constatare, iar hotararea judecatoreasca sa tina loc de act de vanzare-cumparare.
Antecontractul de vanzare cumparare , atat ca promisiune bilaterala sau unilaterala , poate imbraca forma unui act sub semnatura privata .Insa , pentru a cunoaste drepturile si obligatiile contractuale , ar fi bine sa nu utilizati vreun contract tip , ale carui clauze sunt prestabilite , ci sa-l adaptati acordului dumneavoastra de vointa.Iar pentru a cunoaste intocmai efectele acestuia , va recomand sa apelati la serviciile unui avocat.
Numai actul de vanzare cumparare , translativ de proprietate , imbraca , ad validitatem , forma autentica (e incheiat la notar).Succes
Ultima modificare: Duminică, 28 Iunie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

Alte discuții în legătură

Vanzare cumpare teren cisti cisti am si eu o problema: poate fi vandut un teren prin contract de vanzare cumparare cu dare de data certa la un avocat? dar vanzatorul daca detine terenul in baza ... (vezi toată discuția)
Precontract vanzare/cumparare locuinta liliana_S liliana_S Bunaziua, am urgenta nevoie de ajutorul Dvs. sunt plecata de 13 ani din tara si este normal ca nu cunosc toate legile. mama mea doreste sa vanda casa ... (vezi toată discuția)
Care e diferenta? molita molita care e diferenta intre un act sub semnatura privata si un anecontract de vanz-cump? (vezi toată discuția)