Va recomand sa mergeti la un avocat sa incheiati antecontractul de vanzare cumparare a casei.
Este necesar ca pe langa partile contractante sa fie prezenti si doi martori.
Are aceeasi valoare juridica ca si cel incheiat la notar iar costurile sunt mai mici.
Parerea mea este exact ca cea exprimata de avocat Vera.
Nu are niciun sens sa mergeti la notar.
In plus, un avocat poate face o redactare a contractului mult mai eficienta sub aspectul anumitor clauze.
Ca discutie juridica intreb :actul de vanzare trebuie facut obligatoriu la notariat? Vanzarea unei case nu este un contract consensual si atat? E obligatorie forma autentica? In fata avocatului (atentie la art 3 din legea 51) se pot incheia contracte? Care se pot si care nu? De ce?
Astept sa dezbatem pe marginea acestor intrebari
Nu , instrainarea unei locuinte imbraca forma inscrisului autentic , conform actualelor modificari.Actul nu e unul consensual , sub semnatura privata .
Ca suport , va indic urmatoarele informatii : In data de 11 decembrie 2008 a fot publicata in Monitorul Oficial OUG 210/2008 care modifica legea locuintei nr. 114/1996.
Numai notarul public poate autentifica un asemenea act
Vanzare cumpare teren
cisti
am si eu o problema: poate fi vandut un teren prin contract de vanzare cumparare cu dare de data certa la un avocat? dar vanzatorul daca detine terenul in baza ... (vezi toată discuția)