avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 756 soluții astăzi
Forum Activitate denimboy

Activitate denimboy

In primul rand va multumesc tuturor pentru raspunsuri.
Am reusit sa formulez o plangere pe care intentionez sa o depund la posta dupa-amiaza.
Va invit sa citi o parte din plangere mai jos:

In fapt
Procesul verbal de contraventie este netemeinic si nelegal din urumatoarele considerente:

1. La data la care s-a intamplat fapta care imi este imputata, eu eram in Italia unde ma aflu si la aceasta ora si de unde redactez aceasta plangere, lucru care poate fi confirmat de cel putin 10 martori. Existenta procesului-verbal mi-a fost adusa la cunostinta de catre rude prin telefon, iar copiile proceselor-verbale mi-au fost trimise prin mail.

2. Nu stiu despre ce este vorba. Procesul-verbal este in multe locuri indescifrabil. Nu stiu pentru ce trebuie sa platesc !

3. Procesul-verbal a fost incheiat pe data de 6 ianuarie 2010 desi presupusa fapta s-a produs pe data de 9 decembrie 2009 dupa cum este relatat in procesul verbal, lucru care imi confirma ca de fapt, agentul a facut amenda undeva intr-un birou impreuna cu inca vreo douazeci de amenzi (folosind probabil datele pe care de fiecare data angetii au grija sa le noteze intr-un carnetel cand esti legitimat) in incercarea de a-si face norma. Facand amenda acolo la el in birou, agentul m-a privat si de dreptul meu de a face obiectiuni asa cum prevede art. 16 alin. 7 din OG 2/2001, fapt ce conduce la nulitatea procesului verbal.

4. Cifrele CNP-ului trecute pe procesul verbal sunt indescifrabile iar seria si numarul cartii de identitate sunt complet gresite (GL 2781642 fiind cea inscrisa in procesul-verbal, GL 2787652 fiind cea reala).

5. Agentul nu a notat in procesul-verbal datele personale din actul de identitate al martorului asa cum prevede art. 19 alin. 1 din OG 2/2001, fapt ce conduce la nulitatea procesului-verbal. Martorul fiind probabil unul fals sau pur si simplu un nume extras din baza de date a politiei.

Cred ca un asemenea proces-verbal este o rusine pentru uniforma de politie. Tinand cont de motivele expuse mai sus, va rog sa anulati acest proces-verbal deoarece este atat netemeinic, cat si nelegal.
Avand in vedere ca intoarcerea mea in tara nu este inca programata, rog judecarea in lipsa.

In drept
art. 16 alin. 7, art 19 alin 1 din OG 2/2001

In probatiune
Inscrisuri
Problema este ca eu in momentul de fata nu sunt in tara si urmeaza sa trimit plangerea de aici prin posta chiar astazi, fiind ultima zi in care pot face acest lucru, de aceea am cerut cateva sfaturi aici pe forum.
Buna ziua,
as avea cateva intrebari in legatura cu o plangere contraventionala impotriva unui proces verbal.
Am analizat putin procesul verbal primit acasa, nesemnat de mine si par sa fie in neregula urmatoarele:
- o buna parte din procesul verbal este indescifrabil (cel putin pentru mine)
- seria buletinului meu este gresita (este gresit un 7 care arata a 1 si un 5 care arata a 4, cel putin din punctul meu de vedere)
- datele martorului care a semnat procesul sunt inexistente. este prezent doar numele martorului si judetul de resedinta
- procesul verbal a fost incheiat pe data de 6 ianuarie 2010 desi presupusa fapta s-a produs la data de 9 decembire 2009
- procesul verbal mi-a fost adus acasa la data de 12 ianuarie 2010, deci mai mult de 30 de zile de la savarsirea presupusei fapte insa nu de la incheierea lui.
- fiind incheiat in lipsa mea, mi-a fost refuzat dreptul de a aduce alte mentiuni

Ceea ce as dori sa aflu de la dumneavoastra, este daca aceste motive sunt temeinice si legale pentru contestarea procesului verbal de contraventie, si daca da care din ele.
Ar trebui sa le notez pe toate in plangerea contraventionala ?
Mentionez ca procesul verbal nu este unul de circulatie, insa nu am gasit o arie mai potrivita unde sa postez, rog mutarea topicului daca se considera oportuna.
Daca credeti ca ajuta, as putea atasa o copie a procesului verbal.
Astept raspunsurile dumneavoastra pentru care va multumesc anticipat !
Salut,
Vreau sa fac un credit auto pentru o masina cu pretul de 10.000€. Treaba sta in felul urmator, parintii, cei ce urmeaza sa plateasca masina, locuiesc in strainatate. Eu nu am nici un venit, deci sunt numai doua variante pt credit
, fie sa fie facut de parinti care lucreaza in strainatate, fie sa fie facut de bunica si parintii sa fie giranti. Acum sa intreb pe voi cum e mai bine. Salariul tatalui meu este de 1500-2000€ lunar. Vom plati avans 15 sau 20%, iar rata lunare va fi in jur de 150€ pe 5 ani. Este posibil ca romanii din strainatate sa faca credite in Romania ? Credeti ca va fi accept creditul ?
Multumesc anticipat pt raspunsuri.