avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 320 soluții astăzi
Forum Activitate Margareta72

Activitate Margareta72

proprietarul a 5000mp a vandut astfel: o bucata unui cumparator, o bucata altui cumparator si un drum de servitute ambilor in proprietate comuna;
unul dintre cumparatori a efectuat cadastru si intabulare pt bucata lui;
pentru a vinde acea bucata la randul lui, trebuie sa efectueze cadastru si intabulare si pt drumul de servitute;
este obligat si celalalt proprietar al celui de-al doilea teren sa efectueze cadastru si intabulare pt terenul lui?
adica efectuarea cadastrului si intabularii pt drum este conditionata de efectuarea cadastrelor ambelor terenuri, pt a se reintregi cei 5000 mp ?
in anul 2006 , cand s-a efectuat cadastru si intabulare pt unul dintre terenuri, nu era aceasta conditionare
Urmeaza sa vand un teren cu drum de servitute aferent. Mi s-a spus de catre agentia imobiliara care intermediaza ca nu pot cere un pret si pe drumul de servitute. Probabil ca nu pot cere la fel ca pe terenul in sine, dar chiar nici macar jumatate? Ce fac, donez de fapt drumul de servitute cumparatorului?
Drumul are 150mp si reprezinta jumatate din totalul de 300mp cat are de fapt intreg drumul. Este in comun cu un alt proprietar. Eu detin deci jumatate din drum, pt care platesc impozit anual. Nu il vand si pe acesta?
In ultimul timp, o dubita de Romstal este parcata mereu in dreptul curtii mele. Nu blocheaza accesul in curte dar ma deranjeaza foarte tare, pentru ca abia pot face manevre cu masina, pt ca strada este ingusta.
Nu ma intalnesc cu persoana , dar i-am lasat un bilet in geam si nu va zic ce bilet a lasat si el ca raspuns.
Ideea este ca in afara faptului ca ma incurca, el incalca niste reguli cum ar fi:
- este stationat la mai putin de 25m de trecerea de pietoni
- strada este drum public si nu are latime mai mare de 6m, iar el ia un pic din drum, pt ca parcheaza jumate pe strada si jumate pe trotuar
- nu lasa distanta intre el si gard , de 1,5m, adica cat ar trebui sa fie liber trotuarul ca sa treaca pietonii
Se ambitioneaza si nu vrea sa parcheze acolo unde sta, doar e strada de curti; mai este un bloc mic in apropiere, s-ar putea sa stea in acel bloc, si banuiesc ca nu le sunt asigurate locuri de parcare.
Ce pot sa fac? Sa ma duc sa fac o reclamatie la politie, pt ca incalca regulamentul de aplicare a codului rutier?
Are vreo importanta ca e dubita de marfa de Romstal? Are voie sa mearga cu ea si acasa?
As putea sa dau un email si la Romstal.
Vreau neaparat sa scap de el din fata curtii mele.
Vreau sa vand o parcela din terenul pe care il detin, si stiu ca trebuie sa se intocmeasca un cadastru care sa evidentieze cele doua parcele rezultate.
Am intalnit termenul de dezmembrare.
Intrebarea mea se refera la costuri. Eu am de platit numai acea dezmembrare? Pt ca am vazut ca nu este acelasi pret ca la un cadastru. Sau platesc si dezmembrarea si cadastrul? Si va trebui sa chem si cadastristul sa marcheze colturile parcelei, nu-i asa? Nu imi este prea clar cum este cu dezmembrarea, daca inseamna cadastru sau nu.
Detin un teren intravilan cu deschidere directa la strada 25m, dintre care 3m sunt drum de servitute. Adancimea terenului este de 100m. Daca excludem cei 3m drum, raman 22m. Drumul de servitute se afla in partea dreapta, cum te uiti spre teren. Cineva vrea sa cumpere din deschiderea de 22m, o bucata de teren cu deschiderea de 11m, pe partea din stanga, deci sa nu fie alipit de drumul de servitute, iar ca adancime, 100m, deci pana in capat. Eu as ramane ca urmare cu un teren cu deschiderea totala de 14m, din care 3m drum de servitute, adancime 100m. Am doua nelamuriri. Unu: pot cere parcelarea in felul acesta? Adica doua parcele, nu mai multe. Si doi: mai pot vinde in viitor terenul cu care raman? Pt ca deschiderea pe care se va putea construi va fi de 11m, nu? Se ia in vreun fel in considerare drumul? Stiu ca minimum de deschidere ar fi 12m. Ma gandeam ca voi putea parcela acea bucata de teren de 11m x 100m, dar deschiderea de 11m ar deveni adancime, nu e prea mica si ca adancime? As putea profita in vreun fel de drumul de servitute?
Ok, am inteles, sunteti una dintre persoanele caruia nu ii plac cainii la bloc. Multumesc pentru postari!
Inteleg ca trebuie sa strang mizeria, dar nu inteleg faptul ca nu mai pot ajunge la gradina, pentru ca presedintele blocului a montat un gard care blocheaza aleea de pe langa bloc, si l-a mai si incuiat. Sa zicem ca nu am caine, dar poate imi cade de la geam ceva si vreau sa recuperez, ce fac, il sun pe dansul sa descuie? Nu e proprietate comuna? Eu nu am voie sa merg pe langa bloc?

Mai vreau sa specific ceva. Va referiti la oi si vaci, care este legatura? Am voie sa detin caine la bloc? Am. Oi si vaci, nu! Ca sa am caine, presupune sa isi faca nevoile. Si nu ma duc in parc, tocmai ca sa nu incurce oamenii care se plimba, sa nu deranjam cu nevoile. Si de ce platesc la intretinere pt el? Ca apa este contorizata, caldura este contorizata. Nu cumva pt curatenie? Si ati observat ca de fapt marea problema sunt oamenii? Care arunca pe geam pungi cu gunoi, sticle goale, carpe, oase, mancare stricata, scrumiere, mobile si as putea continua. Si care nu sunt biodegradabile precum fecalele cainelui meu, care la prima ploaie se duc in pamant. Ok, trebuie sa adun mizeria, dar problema mea si intrebarea este de fapt daca presedintele blocului imi poate interzice sa imi las catelul sa intre in gradina.
Am un catel, metis, foarte pasnic si prietenos.
Locuiesc la bloc si platesc la intreinere 3 lei pt el.
Cand ies afara sa isi faca nevoile, ies fara lesa, botnita.
Prefera sa isi faca nevoile numai pe pamant, in gradina blocului, de aceea nu adun mizeria cu punga sa o arunc la tomberon.
Am discutii cu alte persoane ca de ce il las sa isi faca nevoile in gradina, ca face mizerie. Dar unde sa si le faca?
Eu, fiind proprietar la bloc, nu am si eu dreptul de a folosi gradina, chiar si in acest scop, de a-mi plimba cainele? Ma obliga ceva sa nu il las sa isi faca nevoile in gradina, sau sa adun mizeria de pe pamant?
Detin un teren intravilan arabil.
In anul 2004 am depus Declaratia de Impunere, in care l-am declarat intravilan curti-constructii, pentru ca nu am stiut sa completez acea declaratie in mod corect.
Tot atunci am depus Fisa bunului imobil in care se specifica ca este intravilan arabil.
Diferenta de calcul al impozitului este enorma.
Anul acesta am realizat ce se intampla si am cerut recalcularea impozitului.
Mi s-a spus ca legea permite recalcularea doar pentru ultimii 5 ani.
Stie cineva despre ce lege este vorba?
Cum este posibil sa se aplice in cazul meu asa o lege, pentru ca eu am depus toate actele doveditoare de la bun inceput.
Puteti sa imi dati un sfat avizat, va rog?
Vrea cineva sa inchirieze de la mine teren intravilan arabil, ca sa construiasca o benzinarie. Dat fiind faptul ca sunt proprietar, va trebui sa il imputernicesc pe chirias pentru obtinerea de anumite aprobari? Sau va trebui sa umblu eu? Pentru imprejmuirea terenului si pentru a trage utilitati, tot asa, va trebui sa alerg eu? Simplu fapt ca inchiriez terenul cuiva, nu arunca asupra lui obligativitatea de a obtine toate autorizatiile pentru a isi desfasura activitatea ? Specific ca terenul este intravilan, dar arabil, deci pentru a se construi pe el, trebuie transformat macar o parte in construibil.
Si acea persoana spune ca s-ar putea sa vrea sa cumpere terenul in timp, sa imi dea o suma de bani odata la trei luni. Asta pentru ca se obtin f greu credite de la banci si prefera sa faca asa, mai ales ca nu trebuie sa plateasca dobanda. Oare ma avantajeaza acest fel de a vinde?