avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 461 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Recalculare impozit teren
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Recalculare impozit teren

Detin un teren intravilan arabil.
In anul 2004 am depus Declaratia de Impunere, in care l-am declarat intravilan curti-constructii, pentru ca nu am stiut sa completez acea declaratie in mod corect.
Tot atunci am depus Fisa bunului imobil in care se specifica ca este intravilan arabil.
Diferenta de calcul al impozitului este enorma.
Anul acesta am realizat ce se intampla si am cerut recalcularea impozitului.
Mi s-a spus ca legea permite recalcularea doar pentru ultimii 5 ani.
Stie cineva despre ce lege este vorba?
Cum este posibil sa se aplice in cazul meu asa o lege, pentru ca eu am depus toate actele doveditoare de la bun inceput.
Puteti sa imi dati un sfat avizat, va rog?
Cel mai recent răspuns: gmancila , utilizator 00:16, 27 Februarie 2013
Din ce spuneti dvs, vina va apartine 50%, atata timp cat ati trecut ca fiind teren curti-constructii, dar totodata si functionarul care a facut lucrarea are aceiasi vina, fiind obligata sa va instiinteze de eroarea facuta in declaratia de impunere. Pentru asta au gasit calea de mijloc sa se faca recalculare la termenul de prescriptie de 5 ani, in baza art.91 din OG 92/2003.

Parerea mea este ca tot e bine si asa decat deloc, pt ca in acest moment exista HCL-uri care prevad ca reclacularea sa se faca cu data constatarii, ceea ce nu va avantajeaza deloc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare categorie de folosinta din arabil in curti constructii Teodor V Teodor V Buna, seara. In 2004, dintr-o eroare, cadastristul a gresit categoria de folosinta a terenului din arabil in curti constructii, intabulandu-l ca teren cu ... (vezi toată discuția)
Schimbare categorie de folosinta teren intravilan pasune in curti contructii SaraDenisa SaraDenisa Buna seara. Detin un teren intravilan care are trecut in cartea funciara la categoria de folosinta ; pasune. As dori sa schimb categoria de folosinta in curti ... (vezi toată discuția)
Actiune in constatare sau ??? nyusziful nyusziful Buna ziua. Va retin si eu atentia putin, cu o problema juridica pe care o intampin. Ma aflu in situatia de a avea un teren, pe care l-am dobandit prin contract ... (vezi toată discuția)