Buna ziua. Va retin si eu atentia putin, cu o problema juridica pe care o intampin. Ma aflu in situatia de a avea un teren, pe care l-am dobandit prin contract de vanzare-cumparare in anul 2006, (eu fiind persoana juridica), teren catalogat la vremea respectiva, precum si anterior, cat timp a fost detinut de vechiu proprietar ca fiind TEREN ARABIL IN INTRAVILAN, fapt ce rezulta si din CF, si impozitat ca atare. Totusi, de anul trecut, odata cu emiterea deciziei de impunere, acesta este catalogat drept teren in intravilan, si impozitat ca terenurile intravilane pentru constructii, ceea ce inseamna un impozit enorm fata de cel vechi. Mai mentionez ca terenul respectiv nu are absolut niciun fel de utilitati, nu are nici macar vreo cale de acces, cu atat mai mult cu cat pe deasupra acestuia trec si doua tevi , deci niciodata aici nu se va putea construi. Mai mentionez si faptul ca, de cand exista acest teren, el a fost folosit DOAR in scopuri agricole. Desi am contestat decizia de impunere a finantelor, raspunsul a fost negativ desigur, motivand ca a lipsit motivarea noastra in drept. Acum as dori sa ma indrept pe calea instantei, cu actiune in constatare m-am gandit eu, a faptului ca respectivul teren este arabil in intravilan, si suntem dispusi sa facem si expertize, orice este necesar. Dar....intrebarea mea este...SE POATE? (Apropos, am achitat impozitul, pentru a nu aparea penalitati si altele)
Va multumesc frumos daca puteti sa imi dati vreo idee.
Cel mai recent răspuns:
nyusziful , utilizator
15:36, 11 Ianuarie 2012