avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 228 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Este posibila transformarea unui teren extravilan ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Este posibila transformarea unui teren extravilan intr-unul intravilan?

Buna.
Va rog sa ma lamuriti si pe mine intr-o privinta.
Bunica mea detine un teren la tara (12ari), la iesirea din sat. Acesta nu este intabulat, dar are ceva acte (imi cer scuze, dar nu pot sa va spun despre ce acte este vorba), potrivit carora terenul, extravilan, este al matusii ei decedate.
Acum eu as dori sa pastrez acest teren pt mine, pt a-mi costrui o casa acolo.
Vis-a-vis de acesta mai sunt construite case, deci ma gandeam ca nu ar fi greu sa obtin autorizatia.
Va rog sa imi spuneti care sunt actele necesare, si cam cat m-ar costa, pt a putea sa imi costruiesc o casa acolo. Daca l-as vinde nu as obtine mai mult de 4000euro pe el, deci ma gandeam ca poate mi se merita mai mult sa il pastrez.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ale15 , utilizator 16:04, 5 Iulie 2012
Se poate face trecerea din extravilan in intravilan in urma unui PUZ si PUD aprobat de consiliul local .
Eu cred ca nu se poate: de la 01.01.2011, suprafata minima pentru PUZ este de 10.000 mp, iar prin PUD nu se poate schimba destinatia terenului (chiar daca faceti scoaterea din circuitul agricol, terenul va fi intravilan arabil, pentru care nu se poate elibera AC). Ori va uniti cu mai multe familii din zona pentru realizarea suprafetei minime de 10.000 mp, ori asteptati sa se modifice PUG-ul comunei, si suprafata respectiva sa fie introdusa in intravilan curti constructii.
Sfatul dat de persoana care a raspuns anterior este corect si in conformitate cu prevederile art. 31^1/5 si 32/1/e din legea 350/2001 privind amenajarea teritoriului si urbanismul.
Contactati compartimentul urbanism de la primaria comunei, pentru detalii privind situatia actuala si, daca este cazul, pentru modalitatea si perspectiva de trecere in intravilan.
in primul rand principala grija ar tb sa fie dezbaterea succesiunii de pe urma decesului matusii bunicii .macar sa fiti sigur ca bunica e unica mostenitoare.

pasul doi : ori bunica va doneaza (sau vinde terenul) ori renunta la succesiune ( numai in cazul in care dvs veniti la succesiune --si nimeni altcineva )

daca mai sunt construite case (vis-a-vis) probabilitatea maxima ar fi ca in ultimii 20 de ani primaria a introdus zona respectiva in intravilan (prin modificarea PUG -ului ).

in cazul in care a facut-o, terenul e intravilan agricol ( atentie ! nu curti constructii)

din cate stiu , cam din toamna lu' 2009 , a intrat in vigoare o lege care permite construirea si in intravilan arabil . Cu toate acestea nu toate primariile o aplica.

12 ari =1200mp trebuie sa fiti sigur ca terenul are deschiderea minima conform PUG-ului .
de regula pe astfel de terenuri de abia "intra tractorul " si sunt mai lungi decat toate terenurile de fotbal din Bucuresti .

intamplator sunt developer. CASA-MIHNEA.
SFAT: Nu va ganditi sa va faceti casa intr-un loc doar pt ca s-a nimerit sa aveti teren acolo.suma pe care o veti investi in casa o sa depasasca de peste 10 ori cei cam 4000 care spuneti ca ar valora terenul. mai bine mai puneti langa cei 4000 obtinuti inca 1-2-3 mii si va luati un teren langa Bucuresti.

Oricum : CASA DE PIATRA !
pe titlul de proprietate sunt trecuti ca mostenitori bunica mea si fratele ei, dar acesta din urma a primit deja alt teren, deci la intelegere, a renuntat la dreptul sau asupra acestui teren, iar in actul de proprietate terenul e trecut extravilan arabil
asadar nu ar trebui sa intampin probleme la succesiune
cat despre "deshidere" nu inteleg despre ce deschidere e vb, in titlu nu scrie nimic despre asta
terenul are o granita drumul european, iar alta linia de cale ferata

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trecerea unui teren din extravilan in intravilan alin2s alin2s Buna ziua, Va rog sa imi dati cateva detalii despre cum as putea trece un teren extravilan in intravilan, pentru ca ulterior sa-mi construiec o ... (vezi toată discuția)
Teren proprietate cu sau fara puz grecudan1 grecudan1 Buna ziua. Am o mare problema si va rog sa ma ajutati. In decembrie am achizitionat un teren in suprafata de 1000 mp. Am asteptat sa treaca anul sa primesc ... (vezi toată discuția)
Constructie pe teren intravilan arabil IUBITA_TIANA IUBITA_TIANA BUNA, detin un teren intravilan arabil momentan, inclus in PUG ca fiind intravilan, la limita intravilanului.Doresc sa construiesc o casa pe acest teren, insa ... (vezi toată discuția)