avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 462 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Schimbare categorie de folosinta din arabil in curti ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Schimbare categorie de folosinta din arabil in curti constructii

Buna, seara. In 2004, dintr-o eroare, cadastristul a gresit categoria de folosinta a terenului din arabil in curti constructii, intabulandu-l ca teren cu categoria de curti constructii. Noi nu ne-am dat seama abea anul acesta cand, odata cu trecerea terenului de pe numele parintilor pe al meu, m-am pomenit, odata cu schimbarea de rol, cu un impozit enorm la taxe locale fara sa stim de ce, avand in vedere ca pana acum plateam impozit ca fiind arabil. Dupa ce m-am lamurit si am aflat cauza am inceput indreptarea erorii, in cele din urma reusind sa il fac arabil asa cum era prevazut in titlul de proprietate dupa care s-a intocmit cadastrul. Problema este ca pe acest teren este o casa de vreo 100 de mp si cateva anexe(magazie, cotet gaini etc) iar cei de la taxe locale nu vor recalcularea impozitului pana ce pe acest teren nu schimb aprx 5-600 de mp din arabil in curti constructii, specific ca terenul are o suprafata de un hectar iar casa e facuta cam prin 1999 de parintii mei. Intrebarea mea este cum trebuie sa procedez pentru a schimba o suprafata de 600 mp din acest teren din arabil in curti constructii si ce trebuie sa fac pentru a mi se recalcula impozitul din perioada anului trecut fiindca eu anul trecut am luat terenul si abea in ianuarie am aflat de beleaua asta cand m-am dus sa platesc impozitul. Va multumesc si astept niste sfaturi !!
Cel mai recent răspuns: Teodor V , utilizator 17:22, 6 Aprilie 2015
Din Ordin ANCPI nr. 123/2014, art.3 (4) Imobilele situate in intravilan avand categoria de folosința agricola, pentru care a fost emisa autorizația de construire, se inregistreaza in evidențele de cadastru și publicitate imobiliara cu categoria de folosință curti-construciii, la cerere, indiferent de data emiterii autorizației.
Cred că ar trebui să mergeți și la Biroul. local de cadastru pentru mai multe informații
Pe casa nu avem autorizatie de construire, nu era nevoie la data construirii ei si nici nu s-a mai ocupat nimeni de asta. casa e in evidenta la taxele locale, noi platim impozit pe ea.
Am fost la ANCPI si mi-au zis ca ori trebuie autorizatie de construire ori adeverinta de la registrul agricol. Cei de la registrul agricol imi dau adeverinta ca este arabil tot, nu pe portiuni. Eu nu inteleg un lucru, daca terenul este acum in toate actele arabil, de ce refuza sa il impoziteze ca teren arabil. In titlul pe proprietate este arabil, in contr de vanzare cump. este arabil, in cartea funciara este arabil, in adeverinta de la registrul agricol este tot arabil, de ce dracu ala refuza sa il impoziteze ca arabil si mi-l impoziteaza curti constructii. Plus ca eu am luat decat terenul, cladirea este tot inregistrata pe fostii proprietari. Sunt plimbat de la o institutie la alta, si fiecare zice de celalalt ca e tampit iar pe mine nu ma rezolva nimeni, parca am fi la nebuni.
Ultima modificare: Luni, 6 Aprilie 2015
Teodor V, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare categorie de folosinta teren intravilan pasune in curti contructii SaraDenisa SaraDenisa Buna seara. Detin un teren intravilan care are trecut in cartea funciara la categoria de folosinta ; pasune. As dori sa schimb categoria de folosinta in curti ... (vezi toată discuția)
Schimbare categorie de folosinta teren sabina84 sabina84 O suprafata de teren situata in intravilan, care in actul de proprietate este teren arabil ( 2000 mp) poate trece la categoria de folosinta curti constructii ... (vezi toată discuția)
Impunere casa - teren intravilan agricol AnnaFranculescu AnnaFranculescu Buna ziua, Am un teren in Bucuresti (la iesire, dar tine de Bucuresti) care este intravilan agricol. In 2011 am obtinut certificat de urbanism si ... (vezi toată discuția)