avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Schimbare categorie de folosinta teren
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Schimbare categorie de folosinta teren

O suprafata de teren situata in intravilan, care in actul de proprietate este teren arabil ( 2000 mp) poate trece la categoria de folosinta curti constructii chiar daca la aceasta data nu este constructie pe teren ? Schimbarea categoriei de folosinta nu are legatura cu plata impozitului , ar avea nevoie pentru depunere documentatie pentru fonduri europene.Am ragamintea sa-mi spuneti ce documente trebuie pentru schimbarea categoriei de teren arabil in teren curti constructii si cine se ocupa cu aceasta?
Multumesc pentru intelegere.
Cel mai recent răspuns: CEV89 , utilizator 20:25, 20 Martie 2014
Pentru terenurile situate in intravilanul localitatilor, schimbarea categoriei de folosinta din arabil in curti constructii se face in baza Autorizatiei de Construire. Ca documente veti avea nevoie de Copie legalizata dupa Autorizatia de Construire, extras de CF, cerere pentru schimbarea categoriei de folosinta, copie dupa Cartea de Identitate a proprietarului si taxa de 60 RON. Taxa o veti plati la Oficiul de Cadastru in momentul depunerii documentatiei si tot acolo veti gasi un model de cerere,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatie constructie ion_raluca ion_raluca Se poate obtine autorizatie de construire pt locuinta daca terenul este pasune in intravilan. Sau trebuie schimbata categoria de folosinta a terenului din ... (vezi toată discuția)
Schimbare categorie de folosinta din arabil in curti constructii Teodor V Teodor V Buna, seara. In 2004, dintr-o eroare, cadastristul a gresit categoria de folosinta a terenului din arabil in curti constructii, intabulandu-l ca teren cu ... (vezi toată discuția)
Se poate transforma un teren intravilan agricol in intravilan constructii? mlgeorgescu8 mlgeorgescu8 Vreau sa cumpar un teren sa imi contruiesc o casuta ( aprox 150mp), numai parter, dar terenul este mentionat in extrasul de carte funciare ca fiind intravilan ... (vezi toată discuția)