avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Se poate transforma un teren intravilan agricol in ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Se poate transforma un teren intravilan agricol in intravilan constructii?

Vreau sa cumpar un teren sa imi contruiesc o casuta ( aprox 150mp), numai parter, dar terenul este mentionat in extrasul de carte funciare ca fiind intravilan arabil. Ce trebuie sa fac pentru a fi cu toate actele in regula?
Sa mergeti la Primarie si sa faceti o cerere pentru trecerea terenului din extravilan in intravilan.Oricum nu puteti cumpara 15o mp deorece nu vi se va da autorizatie de construire.Eu zic ca cu putina bunavoinata se poate.
In teorie se poate, prin intocmirea unei documentatii de urbanism (PUZ sau PUD) care se aproba de catre Consiliul Local...
V-as recomanda insa sa solicitati construirea unei ANEXE AGRICOLE (in care se adapostesc oamenii care lucreaza lotul in cauza, uneltele, recolta)... In proiect o asemenea anexa poate sa arate ca o casa, dar la functiuni se trece : doar CAMERA (in loc de Camera de zi), MAGAZIE UNELTE (in loc de Dormitor 1), MAGAZIE RECOLTA (in loc de Dormitor 2), GRUP SANITAR (in loc de Baie) samd...
O asemenea Autorizatie de construire se obtine mai direct, mai usor, mai ieftin...
Buna seara
se poate transforma, exista cateva formalitati de indeplinit: de obtinut un aviz de la Administratia Nationala a Imbunatatirilor Funciare, apoi mers la Oficiul de Cadastru si depus un dosar care pleaca la Directia Agricola care da OK-ul pentru scoaterea din circuitul agricol. E destul de alergat si nu foarte ieftin (aprox 500 RON), dar... exista si solutia sugerata mai sus :)
Succes!
Cel mai usor si ieftin e anexa exploatare agricola. Bafta!
Scuze, nu am fost suficient de clara. Casa pe care vreau sa o construiesc are 150 mp dar terenul pe care as vrea sa il cumpar este de 1600 mp, este intre alte case dar are incadrarea arabil

Alte discuții în legătură

Oug 34/2013 rmirela16 rmirela16 Buna seara, Daca detin un teren de 800 mp intravilan in indiviziune pe care exista o constructie si 300 mp sunt in categoria de folosinta curti constructii si ... (vezi toată discuția)
Constructie de casa pe teren intravilan, categoria faneata stefanalex stefanalex Am cumparat in 2012 un teren de 1604 mp. Acesta figureaza in acte ca teren intravilan categoria faneata. El nu a fost folosit niciodata ca faneata ci ca teren ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. am un certificat de urbanism pentru construire casa ... mugurel84 mugurel84 Buna ziua. Am un certificat de urbanism pentru construire casa pe un teren impartit in CC, Arabil, Fanete. Teoretic Casa nu se poate construi decat pe ... (vezi toată discuția)