Vreau sa cumpar un teren sa imi contruiesc o casuta ( aprox 150mp), numai parter, dar terenul este mentionat in extrasul de carte funciare ca fiind intravilan arabil. Ce trebuie sa fac pentru a fi cu toate actele in regula?
Deoarece mă aflu încă o dată în aceeași situație respectiv, de a schimba categoria de folosință a terenului din "curți construcții" în "teren agricol", întăresc cele afirmate anterior în postările pe care le-am făcut.
Marea majoritate a notarilor nu cunosc, sau nu vor să cunoască această posibilitate. Pe undeva pe bună dreptate, privit prin prisma valorii percepute pentru întocmirea declarației pe proprie răspundere care are o valoare modică, prin comparație cu o documentație cadastrală. Din 6 cabinete notariale vizitate, doar unul a acceptat să-mi întocmească o astfel de Declarație. Unii dintre aceștia nu știau că există și această variantă iar alții, mi-au ofertat legătura cu un topograf. Lesne de înțeles motivul. NU?.
Baza legală este art. 258 alin 7 și art. 259 alin. 7 din Legea nr. 571/2003 actualizată.
Sper să fie de folos tuturor celor care doresc să facă acest lucru.
Oug 34/2013
rmirela16
Buna seara, Daca detin un teren de 800 mp intravilan in indiviziune pe care exista o constructie si 300 mp sunt in categoria de folosinta curti constructii si ... (vezi toată discuția)