avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 958 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Se poate transforma un teren intravilan agricol in ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Se poate transforma un teren intravilan agricol in intravilan constructii?

Vreau sa cumpar un teren sa imi contruiesc o casuta ( aprox 150mp), numai parter, dar terenul este mentionat in extrasul de carte funciare ca fiind intravilan arabil. Ce trebuie sa fac pentru a fi cu toate actele in regula?
Deoarece mă aflu încă o dată în aceeași situație respectiv, de a schimba categoria de folosință a terenului din "curți construcții" în "teren agricol", întăresc cele afirmate anterior în postările pe care le-am făcut.
Marea majoritate a notarilor nu cunosc, sau nu vor să cunoască această posibilitate. Pe undeva pe bună dreptate, privit prin prisma valorii percepute pentru întocmirea declarației pe proprie răspundere care are o valoare modică, prin comparație cu o documentație cadastrală. Din 6 cabinete notariale vizitate, doar unul a acceptat să-mi întocmească o astfel de Declarație. Unii dintre aceștia nu știau că există și această variantă iar alții, mi-au ofertat legătura cu un topograf. Lesne de înțeles motivul. NU?.
Baza legală este art. 258 alin 7 și art. 259 alin. 7 din Legea nr. 571/2003 actualizată.
Sper să fie de folos tuturor celor care doresc să facă acest lucru.
Ultima modificare: Joi, 3 Septembrie 2015
FARKAS TRAIAN IOSIF, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Oug 34/2013 rmirela16 rmirela16 Buna seara, Daca detin un teren de 800 mp intravilan in indiviziune pe care exista o constructie si 300 mp sunt in categoria de folosinta curti constructii si ... (vezi toată discuția)
Constructie de casa pe teren intravilan, categoria faneata stefanalex stefanalex Am cumparat in 2012 un teren de 1604 mp. Acesta figureaza in acte ca teren intravilan categoria faneata. El nu a fost folosit niciodata ca faneata ci ca teren ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. am un certificat de urbanism pentru construire casa ... mugurel84 mugurel84 Buna ziua. Am un certificat de urbanism pentru construire casa pe un teren impartit in CC, Arabil, Fanete. Teoretic Casa nu se poate construi decat pe ... (vezi toată discuția)