avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 938 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Se poate transforma un teren intravilan agricol in ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Se poate transforma un teren intravilan agricol in intravilan constructii?

Vreau sa cumpar un teren sa imi contruiesc o casuta ( aprox 150mp), numai parter, dar terenul este mentionat in extrasul de carte funciare ca fiind intravilan arabil. Ce trebuie sa fac pentru a fi cu toate actele in regula?
Am uitat să amintesc faptul că în situația mea și a altora asemenea, este valabilă și reciproca, adică scimbarea categoriei de folosință a terenului din teren arabil în teren pentru construcții.
Dupa cum am mai zis, tot ce se poate. Si eu am intalnit cativa angajati ai statului pusi la birouri de specialitate, in relatii cu publicul, dar carora trebuia sa le explic eu ce sa faca si ce inseamna anumiti termeni. Daca nu as fi fost in domeniu, sigur m-as fi complicat cu chestii absolut inutile si costisitoare atat ca si timp, cat si ca bani. De asta sunt de parere ca atunci cand vrei sa faci ceva trebuie sa ceri parerea unui specialist in domeniu (nu ma refer numai la proiectare, ci la orice domeniu cu care nu ai avut de-a face cu "dedesubturile" acestuia, pentru ca toate lucrurile sunt mult mai usor de realizat privit de la suprafata, dar cand te confrunti cu ele, apar eventuale probleme). In concluzie, un specialist stie ce sa ceara, cat sa ceara, cand poate "sa intinda coarda" si cand nu, cum sa vorbeasca si cel mai important, sa poata face ca lucrurile sa mearga mai usor (nu in toate cazurile mai repede, dar pt el nu sunt batai de cap, ci simple formalitati).
@cety, ati uitat sa mentionati ca se scoate din crcuitul agricol doar suprafata ocupata de casa+trotuare+terase+alei+parcari, acestea sunt "curti-constructii", ca nu se betoneaza toti cei 1500mp de teren, ci doar 200-300mp. Conteaza si la impozit. Dar toate astea s-au mai discutat deja in acest topic.
Într-o oarecare măsură aveți dreptate în ceea ce privește specialiștii, dar, din păcate, în opinia mea și aceștia fac parte, din categoria celor care te fac la buzunare și-n altă ordine de idei, menirea acestui forum înțeleg că este pentru informare, deoarece, sunt persoane care doresc să-și rezolve problemele singuri, atât cât pot. Însă am observat că uni specialiști care dau informații sau soluții de rezolvare a problemelor ridicate de utilizatori, le dau cu jumătate de măsură sau incomplete și asta nu pentru că nu ar ști ci intenționat pentru că logic vorbind, solicitantul "îi fură pâinea de la gură" acestuia dacă nu apelează la serviciile lui sau a unui coleg de breaslă.
Aceasta este opinia mea (poate greșesc, să hotărască cei ce citesc ceea ce am scris) și este păcat că se întâmplă acest lucru.
Sunt oameni si oameni...unii te fac la buzunare, altii sunt corecti. Aici fiecare beneficiar are propriul sau mod de a alege un specialist. Depinde dupa ce criterii este ales...
Asa e, forumurile sunt pentru indrumare, informare asupra a ce este de facut, la ce sa se astepte, si pentru rezolvarea problemelor minore sau ma rog, mai putin grave. Cum se complica treaba, nu are rost sa o complice si mai tare o persoana prin nestiinta sa (daca nu e specializata in acel domeniu, e clar ca nu are stiinta asupra tuturor chestiunilor implicate).
De aceea si cei care dau informatii, de cele mai multe ori le dau incomplete pentru a nu risca ca cineva sa greseasca in aplicarea practica a sfatului dat si pe urma, daca nu merge treaba cum trebuie, sa ii fie reprosat specialistului ca nu e bun de nimic, ca nu se pricepe, etc. Sau daca sunt omise unele informatii, iarasi, se pot schimba datele problemei.
Referitor la furatul painii de la gura, mai sunt si unele secrete profesionale, trebuie sa recunoasteti :)
Ultima modificare: Vineri, 4 Noiembrie 2011
ConstructNet Invest SRL, Administrator imobile
Pentru că cei care apelează la acest mijloc de informarea o fac cu un anumit scop, (de verificare a celui angajat sau chiar pentru propria sa intreprindere, care o face pe răspunderea lui) nu văd de ce, cei care se oferă să dea informațiile, le dau incomplete.
Personal mi-am verificat măsurile intreprinse de avocatul pe care l-am plătit (cât mi-a cerut), pentru că am constatat că acesta manifestă o atitudine ostilă interesului meu, ba mai mult a încercat să mă aburească și să mă mai taxeze în plus față de contractul inițial acest lucru făcându-l fără nici un temei și fără jenă. Solicitând informații pe forum, la fel am primit reproșuri de la colegii de breaslă ai acestuia cum că nu s-ar putea întâmpla așa ceva, ȘI TOTUȘI ACEST LUCRU S-A ÎNTÂMPLAT.
Deci opinia mi-o mențin. Cei care fac acest lucru (cei care oferă informațiile) să privească cu inparțialitate problemele puse de utilizatori și să dea informațiile complete, astfel încât aceștia din urmă să poată folosii aceste informații după bunul plac pe răspundera lor. Altfel mai bine să nu o facă.

Alte discuții în legătură

Oug 34/2013 rmirela16 rmirela16 Buna seara, Daca detin un teren de 800 mp intravilan in indiviziune pe care exista o constructie si 300 mp sunt in categoria de folosinta curti constructii si ... (vezi toată discuția)
Constructie de casa pe teren intravilan, categoria faneata stefanalex stefanalex Am cumparat in 2012 un teren de 1604 mp. Acesta figureaza in acte ca teren intravilan categoria faneata. El nu a fost folosit niciodata ca faneata ci ca teren ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. am un certificat de urbanism pentru construire casa ... mugurel84 mugurel84 Buna ziua. Am un certificat de urbanism pentru construire casa pe un teren impartit in CC, Arabil, Fanete. Teoretic Casa nu se poate construi decat pe ... (vezi toată discuția)