avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Inchiriere teren intravilan arabil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Inchiriere teren intravilan arabil

Vrea cineva sa inchirieze de la mine teren intravilan arabil, ca sa construiasca o benzinarie. Dat fiind faptul ca sunt proprietar, va trebui sa il imputernicesc pe chirias pentru obtinerea de anumite aprobari? Sau va trebui sa umblu eu? Pentru imprejmuirea terenului si pentru a trage utilitati, tot asa, va trebui sa alerg eu? Simplu fapt ca inchiriez terenul cuiva, nu arunca asupra lui obligativitatea de a obtine toate autorizatiile pentru a isi desfasura activitatea ? Specific ca terenul este intravilan, dar arabil, deci pentru a se construi pe el, trebuie transformat macar o parte in construibil.
Si acea persoana spune ca s-ar putea sa vrea sa cumpere terenul in timp, sa imi dea o suma de bani odata la trei luni. Asta pentru ca se obtin f greu credite de la banci si prefera sa faca asa, mai ales ca nu trebuie sa plateasca dobanda. Oare ma avantajeaza acest fel de a vinde?
Cel mai recent răspuns: cassy , utilizator 15:04, 2 Februarie 2013
nu il vindeti i rate cu plata o data la 3 luni, pt ca o sa va pacaleasca. daca vrea sa cumpere sa faca rost intai de bani/credit, etc. o sa plateasca o rata, a doua maxim dupa care dvs o sa plangeti dupa bani timp in care omul isi vede de afaceri.

dvs scoateti personal un certificat de urbanism pt teren de la Primarie si intrebati in scris tot la primarie ce pasi trebuie sa urmati ca sa il treceti din arabil in construibil.
cel mai sigur este sa va ocupati personal de aceste demersuri, de a il trece in categoria construibil sau il vindeti asa , dar neaparat cu certificat de urbanism ca sa nu puteti fi acuzata apoi ca ati mintit cum ca el acolo isi poate construi ce doreste cand de fapt nu e asa.
poate vor fi si alte pareri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare pamant andreisuciu73 andreisuciu73 buna tuturor.as vrea sa stiu la cumpararea unui teren care in cartea funciara ii trecut ca si teren arabil,cu suprafata de 650m cat m ar costa toate taxele la ... (vezi toată discuția)
Spatii verzi? liliba liliba DETIN LA PERIFERIA TIMISOAREI 8OOMP DE PAMINT ARABIL EXTRAVILAN.IN URMA CU AN AM PRIMIT CERTIFICAT DE URBANISM.AM VRUT SA FAC SI PUZ-UL DAR ARHITECTUL ... (vezi toată discuția)
Cumparare teren cu probleme pt constructie casa tripluX tripluX Buna seara! Vreau sa cumpar un teren intravilan 400 mp.de la o persoana care mi-a aratat ca si act doar un titlu de proprietate. A zis ca urmeaza sa faca ... (vezi toată discuția)