avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters93711

Activitate ContSters93711

Răspuns la discuția testament, donatie??
Sincera sa fiu nu am inteles prea bine daca sa fac testament in viata sau nu. Deocamdata nu se pune problema vanzarii catre copii. Sunt adulti dar inca nu doresc sa fac vanzare catre ei. Intrebarea era daca sotul meu(sau eu) vine la succesiune dupa ce mama mea decedeaza (acum e inca in viata), deci eu, ca unica mostenitoare a ei capat nu numai casa ei ci si ce a mostenit ea de la parinti. In cazul in care eu as deceda dupa ce am facut succesiunea dupa mama, sotul are drept la ceea ce mi-a revenit de la parinti? Sau numai copiii mei ca unici mostenitori ai mei? ( Nu avem copii din aceasta casatorie). Din acest motiv m-am gandit ca un testament notarial facut cat eu traiesc, ar putea sa nu dea accesul sotului la succesiunea dupa mine (situatia este valabila si invers).
Multumesc pentru raspunsuri,
Anna
Buna ziua,
V-as ruga sa-mi spuneti care este solutia cea mai potrivita in urmatorul caz: eu si sotul meu avem copii din casatoriile anterioare. Fiecare la randul nostru avem mosteniri de la parinti, bunici – case, terenuri. In cazul decesului unuia dintre noi, stiu ca celalalt primeste la succesiune ¼ din masa succesorala. Care este formula cea mai buna ca acest lucru sa nu se intample? Adica atat el cat si eu sa nu putem atinge ceea ce am mostenit de la parinti si bunici, lasand totul intact pentru copii, fiecare pe partea lui? O donatie, un testament la notar?
Va multumesc pentru raspuns,
Anna
Răspuns la discuția succesiune sot
Multumesc pentru lamuriri,
Anna
Răspuns la discuția succesiune sot
Stiam ca ceea ce mi-ati raspuns dvs este valabil pentru proprietati facute impreuna de cei doi soti si nu pe mostenire. Caci eu ma refeream la mostenirea lui ramasa de la parinti. Din cunostintele mele, ceea ce mostenesti de la parinti nu intra in discutie in cazul decesului sotului. Si ca pe mostenirea de la parintii lui nu vine la succesiune decat fiul lui. S-a schimbat legea? Care este articolul de lege referitor la acest lucru- mostenirea parentala?
Anna
Buna ziua,
Urmatoarea situatie: sotul meu, este proprietarul unui apartament pe care l-a mostenit de la mama sa, in urma decesului acesteia, prin succesiune. In eventualitatea in care el(sotul meu) ar deceda inaintea mea, eu am vreun drept asupra acestui apartament, tinandu-se cont de faptul ca el are un fiu din casatoria anterioara?
Va multumesc anticipat pentru lamuriri,
Anna