avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 604 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune sot
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune sot

Buna ziua,
Urmatoarea situatie: sotul meu, este proprietarul unui apartament pe care l-a mostenit de la mama sa, in urma decesului acesteia, prin succesiune. In eventualitatea in care el(sotul meu) ar deceda inaintea mea, eu am vreun drept asupra acestui apartament, tinandu-se cont de faptul ca el are un fiu din casatoria anterioara?
Va multumesc anticipat pentru lamuriri,
Anna
Cel mai recent răspuns: ContSters93711 , utilizator 11:37, 22 Iunie 2009
In cazul in care la decesul sotului dvs. nu mai exista alti mostenitori decat dvs. si fiul din casatoria anterioara, dvs. veti avea dreptul la o cota de 1/4 din apartamentul respectiv, fiul culegand restul de 3/4. Daca, intre timp, din casatoria dvs. va rezulta un copil, cota de 3/4 se va imparti in mod egal intre copilul dvs. si fiul din cealalta casatorie a sotului, cota dvs. de 1/4 ramanand neschimbata.
Sotului supravietuitor ii revine o cota de 1/4 din mostenire. Dvs. deci veti beneficia de aceasta cota , urmand ca 3/4 sa iirevina fului. Veti beneficia si de o parte din obiectele casnice si va vor reveni darurile de nunta .In plus, legea va confera u n drept de abitatie ( de a locui in casa respectiva ), pe o perioada determinata , 1 an .
Ultima modificare: Duminică, 21 Iunie 2009
ContSters42058, utilizator
Stiam ca ceea ce mi-ati raspuns dvs este valabil pentru proprietati facute impreuna de cei doi soti si nu pe mostenire. Caci eu ma refeream la mostenirea lui ramasa de la parinti. Din cunostintele mele, ceea ce mostenesti de la parinti nu intra in discutie in cazul decesului sotului. Si ca pe mostenirea de la parintii lui nu vine la succesiune decat fiul lui. S-a schimbat legea? Care este articolul de lege referitor la acest lucru- mostenirea parentala?
Anna
Ceea ce spuneti dvs. este valabil in cazul partajului in urma unui divort. Raspunsurile primite sunt corecte in ipoteza decesului unuia dintre soti.
Multumesc pentru lamuriri,
Anna

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune sot supravietuitor - fiu din alta casatorie flavianda flavianda Buna ziua. Va rog frumos sa ma ajutati si pe mine intr-o problema. Sotul meu - actualmente decedat - are un fiu major din prima casatorie iar inainte de ... (vezi toată discuția)
Testament, donatie?? ContSters93711 ContSters93711 Buna ziua, V-as ruga sa-mi spuneti care este solutia cea mai potrivita in urmatorul caz: eu si sotul meu avem copii din casatoriile anterioare. Fiecare la ... (vezi toată discuția)
Succesiune in familie drov drov Buna ziua, am o intrebare: As vrea sa-mi protejez urmasii de procese inutile in situatia unui deces(al meu sau al sotului,care nu este si tatal ... (vezi toată discuția)