Buna ziua,
Urmatoarea situatie: sotul meu, este proprietarul unui apartament pe care l-a mostenit de la mama sa, in urma decesului acesteia, prin succesiune. In eventualitatea in care el(sotul meu) ar deceda inaintea mea, eu am vreun drept asupra acestui apartament, tinandu-se cont de faptul ca el are un fiu din casatoria anterioara?
Va multumesc anticipat pentru lamuriri,
Anna
In cazul in care la decesul sotului dvs. nu mai exista alti mostenitori decat dvs. si fiul din casatoria anterioara, dvs. veti avea dreptul la o cota de 1/4 din apartamentul respectiv, fiul culegand restul de 3/4. Daca, intre timp, din casatoria dvs. va rezulta un copil, cota de 3/4 se va imparti in mod egal intre copilul dvs. si fiul din cealalta casatorie a sotului, cota dvs. de 1/4 ramanand neschimbata.
Sotului supravietuitor ii revine o cota de 1/4 din mostenire. Dvs. deci veti beneficia de aceasta cota , urmand ca 3/4 sa iirevina fului. Veti beneficia si de o parte din obiectele casnice si va vor reveni darurile de nunta .In plus, legea va confera u n drept de abitatie ( de a locui in casa respectiva ), pe o perioada determinata , 1 an .
Stiam ca ceea ce mi-ati raspuns dvs este valabil pentru proprietati facute impreuna de cei doi soti si nu pe mostenire. Caci eu ma refeream la mostenirea lui ramasa de la parinti. Din cunostintele mele, ceea ce mostenesti de la parinti nu intra in discutie in cazul decesului sotului. Si ca pe mostenirea de la parintii lui nu vine la succesiune decat fiul lui. S-a schimbat legea? Care este articolul de lege referitor la acest lucru- mostenirea parentala?
Anna
Succesiune
monica_g
Suntem in urmatoarea situatie:
-sotul decedat , avind copii dintr-o casatorie anterioara.
In cazul succesiunii , copii au dreptul la cota parte din imobil , ... (vezi toată discuția)