multumesc pentru raspunsul prompt. Azi am refuzat sa semnez procesul verbal si mi s-a comunicat ca sunt instigatoare, dar dupa ce se intorc din concediu din strainatate vor discuta cu mine altfel, adica ma vor da afara.
Buna, sunt angajata din 1 decembrie 2010 la un mag.alimentar. La angajare, la intrebarea mea referitoare la inventar, mi s-a comunicat ca a fost facut un inventar in cursul lunii noiembrie si ca stocul a fost reglat, deci nu sunt lipsuri. In magazin suntem 4 angajate, eu fiind cea mai noua. In urma cu 2 zile s-a efectuat inventarul si azi ni s-a comunicat ca este o lipsa de 3500 Ron, suma care va fi recuperata in procent egal de la toate angajatele. Am uitat sa mentionez ca inventarul a fost facut dupa inchiderea magazinului, a durat 10 ore, si "ne-au ajutat" 2 ospatari si o eleva de clasa a 12-a. Comisia de inventariere a fost formata din administrator, sotia lui - care nu este angajata firmei - si persoana care face receptiile in magazin. Magazinul este un minimarket de cartier cu o gestiune de 200 000 Ron. Vreau sa stiu daca este legal cum a fost efectuat inventarul si daca intr-adevar lipsa trebuie suportata in cote egale de toate angajatele, indiferent de perioada de angajare. Inca un lucru - in momentul in care am spus ca vreau sa vad listele de inventariere pentru a vedea ce produse lipsesc mi s-a comunicat ca nu avem voie sa le vedem, doar ultima pagina a procesului verbal care trebuie semnata de noi. Multumesc, o zi buna
Dar nu este obligatia firmei la care am lucrat sa-mi trimita cartea de munca? Nu mi se pare normal sa merg pe cheltuiala mea aproape 400 de km ca sa-mi recuperez actele!
Buna seara,
am 2 intrebari: prima legata de cartea de munca - anul trecut mi-am dat demisia de la firma la care am lucrat si mi s-a spus ca voi primi cartea de munca dupa ce va fi complectata. A trecut aproape un 1 an si inca nu am primit cartea de munca. Cum pot sa mi-o recuperez?
2 - stiu ca 1 Decembrie este declarata zi libera dar noi lucram, nu este platita si nici liber nu are cum sa ne dea deoarece ni s-a comunicat ca sunt vanzari mari in aceasta perioada si probabil ca vom primi cate o zi libera in ianuarie. Am inteles de la ceilalti angajati ca la fel a fost si cu celelalte zile libere, in sensul ca au lucrat dar nu au fost nici platiti nici lasati liberi. La cine ar trebui sa ne adresam?