avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 207 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... 1 Decembrie 2010
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

1 Decembrie 2010

Buna seara,
am 2 intrebari: prima legata de cartea de munca - anul trecut mi-am dat demisia de la firma la care am lucrat si mi s-a spus ca voi primi cartea de munca dupa ce va fi complectata. A trecut aproape un 1 an si inca nu am primit cartea de munca. Cum pot sa mi-o recuperez?
2 - stiu ca 1 Decembrie este declarata zi libera dar noi lucram, nu este platita si nici liber nu are cum sa ne dea deoarece ni s-a comunicat ca sunt vanzari mari in aceasta perioada si probabil ca vom primi cate o zi libera in ianuarie. Am inteles de la ceilalti angajati ca la fel a fost si cu celelalte zile libere, in sensul ca au lucrat dar nu au fost nici platiti nici lasati liberi. La cine ar trebui sa ne adresam?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:01, 30 Noiembrie 2010
A trecut aproape un 1 an si inca nu am primit cartea de munca. Cum pot sa mi-o recuperez?

Mergand la unitatea la care ati lucrat.

La cine ar trebui sa ne adresam?

ITM
Dar nu este obligatia firmei la care am lucrat sa-mi trimita cartea de munca? Nu mi se pare normal sa merg pe cheltuiala mea aproape 400 de km ca sa-mi recuperez actele!
Nu este obligatia societatii sa va trimita carnetul de munca .. solutia ar fi sa solicitati sprijin ITM-ului in raza caruia fostul angajator isi are sediul sa va comunice carnetul de munca.
Depuneti o sesizare in care mentonati ca fostul angajator nu v-a eliberat carnetul de munca si ca doriti sa intrati in posesia lui....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine e autorizat sa tina cartile de munca elsa579 elsa579 Mi-am dat demisia de la o firma la 1 aprilie 2008. Eu singura am fost cu demisia si deciziile la ITM sa la inregistrez. Acolo m-i s-a spus sa revin dupa carte ... (vezi toată discuția)
Eliberare carte de munca beatedy beatedy Buna ziua, Am o intrebare in ceea ce priveste eliberarea cartii de munca. Am fost angajata la o firma, iar in 1 februarie a fost ultima mea zi la ei ... (vezi toată discuția)
Carte de munca - recuperare so2ro so2ro Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Firma pentru care am fost angajat are sediul in alt judet decat judetul in care am eu domiciliu ( peste 200 km ... (vezi toată discuția)