avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... eliberare carte de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

eliberare carte de munca

Buna ziua,

Am o intrebare in ceea ce priveste eliberarea cartii de munca. Am fost angajata la o firma, iar in 1 februarie a fost ultima mea zi la ei (bineinteles in urma demisiei mele). Nici pana astazi nu mi-am primit decizia de incetare a contractului de munca, si ce este mai rau nici cartea de munca. Cand i-am contactat mi s-a motivat faptul ca trebuie sa merg eu dupa cartea de munca, insa firma isi are sediul in cu totul alt oras decat orasul unde locuiesc. Intrebarea este: firma nu are obligatia de a-mi trimite cartea de munca, chiar si cu curieratul? sau il pot trimite ei la ITM si de acolo sa il ridic, sa nu fiu nevoit sa merg mai bine de 25km pt a-l ridica de la ei?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:23, 5 Aprilie 2011
Angajatorul nu are obligatia de a va trimite carnetul de munca prin posta sau prin curier rapid ...

Carnetul de munca este la angajator sau la ITM?
Carnetul de munca se elibereaza doar titularului pe baza de carte de identitate.
daca firma a ridicat carnetele de munca de la itm in urma abrogarii decretului 92/1776, atunci este la firma.
Deci trebuie sa vedeti exact unde se afla carnetul de munca in acest moment.
Cartea de munca este la angajator. Dar, datorita distantei prea mari si a faptului ca ar trebui sa imi iau o zi libera de la servici, nu o pot ridica personal. Nu se poate sa fac o imputernicire pe numele unui fost coleg care sa o ridice in locul meu? Sau pot solicita ca ei sa o trimita la ITM si eventual sa o ridic de la ITM (bineinteles daca ei o trimit la ITM la solicitarea mea)?
Puteti imputernici pe cineva sa va ridice carnetul de munca de la fostul angajator ... de asemenea, puteti solicita ITM-ului sprijin in obtinerea carnetului de munca de la acest angajator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carte de munca ...cum o pot recupera fara sa ma duc dupa ea din bucuresti taman in sibiu in7heaven in7heaven Recent am schimbat jobul(primul loc de munca) la noul job m-au intrebat de cartea de munca am telefonat la fostul loc de munca si m-au anuntat ca, cartea mea ... (vezi toată discuția)
Procura carte de munca itm si angajator iosif.kramar iosif.kramar sunt in litigu cu angajatorul. cartea de munca era la ITM. Pentru a o recupera ar trebui sa merg la ITM si apoi la angajator pentru a mi-o inchide. Cum as ... (vezi toată discuția)
Inchidere carnet de munca dianatransparency dianatransparency Buna ziua, Am si eu o problema. Ce fac in acest caz: - ridicare carnet de munca in data de 05.10.2011 de la ITM - carnetul de munca a fost inchis - ... (vezi toată discuția)