avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Activitate znc

Activitate znc

Răspuns la discuția Apelul peste termen
Insanta.......
Desfiinteaza H.J., anuleaza mandatul de executare, retrimite cauza la judecatorie.
Astazi e ultima zi in care procurorul poate face recurs.
Avocatii spun ca nu au motive sa faca recurs, decat pentru a face "rau".
Ce spuneti? Se obisnueste sa se faca recurs fara motiv?
Multumesc pentru raspunsuri.
Răspuns la discuția Incadrare
1. Cu parere de rau, dar nu cred ca are valoare "alineatul 3" fara unul din alineatele 1 sau 2.

2. Procurorul poate gresi.......... eu am cerut o "parere" de "interpretare"

Multumesc !

Astept si alte pareri.
Discuție Incadrare
Conform art.215 Cod Penal alin.1, inducerea in eroare a unei persoane, prin prezentarea ca adevarata a unei fapte mincinoase sau ca mincinoasa a unei fapte adevarate, in scopul de a obtine pentru sine sau pentru altul un folos material injust si daca s-a pricinuit o paguba, se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 12 ani.

Conform alineatului 2, inselaciunea savarsita prin folosire de nume sau calitati mincinoase ori de alte mijloace frauduloase se pedepseste cu inchisoare de la 3 la 15 ani. Daca mijlocul fraudulos constituie prin el insusi o infractiune, se aplica regulile privind concursul de infractiuni.

Alineatul 3 prevede ca inducerea sau mentinerea in eroare a unei persoane cu prilejul incheierii sau executarii unui contract, savarsita in asa fel incat, fara aceasta eroare, cel inselat nu ar fi incheiat sau executat contractul in conditiile stipulate, se sanctioneaza cu pedeapsa prevazuta in alineatele precedente, dupa distinctiile acolo aratate.

In alineatul 4 se stipuleaza ca emiterea unui cec asupra unei institutii de credit sau unei persoane, stiind ca pentru valorificarea lui nu exista provizia sau acoperirea necesara, precum si fapta de a retrage, dupa emitere, provizia, in totul sau in parte, ori de a interzice trasului de a plati inainte de expirarea termenului de prezentare, in scopul aratat in alin. 1, daca s-a pricinuit o paguba posesorului cecului, se sanctioneaza cu pedeapsa prevazuta in alin. 2.

Inselaciunea care a avut consecinte deosebit de grave se pedepseste cu inchisoare de la 10 la 20 de ani si interzicerea unor drepturi.


X = asociat intr-o firma. Incheie 9 contracte de prestari servicii, elibereaza chitanta pentru sumele incasate. La cererea clientilor merge la un notar si da "dare de data certa" contractelor. Societatea in care "X" este asociat nu este autorizata sa desfasoare activitatea pentru care se incheie contractele. Din diverse motive "x", nu mai este de gasit.


In intelesul Art. 215, unde incadram aceasta fapta? conform caror "alineate".

Rog avocatii / consultantii, activi pe acest forum sa isi spuna parerea.

Multumesc.
Răspuns la discuția Apelul peste termen
"X" isi alege domiciliul juridic (locul unde sa fie citat) la aparatorul ales. "X" este citat la aparatorul ales si este reprezentat de acesta. Se declde ca "X" nu a fost legal citat si se dispune citarea la primarie.

Este o decizie legala??
Răspuns la discuția Apelul peste termen
Da. Apelul "este corect" declarat. Dar ........dar.....care pot fi urmarile?........cum va judeca "judele"?? Ce parere aveti?

multam!!
In 2001, "X" comite o infractiune. Parti vatamate = 8; Prejudiciu total 1050 lei. In 2003 se da sentinta 3 ani cu executare (215, al 2,3 CP).
"X" nu stie de existenta urmariri sau judecatii, nu participa la UP si nici la un termen de judecata; Timp de 6 ani "X' duce o viata normala, nu se sustrage; are platite amenzi la circulatie, etc.
"X" afla intamplator de problemele ce le are, cauta dosarul, acopera prejudiciul, declara apel 364 si 365 CPP.
- Care va fi judecata "jud"?
- Voi cum judecati? cum credeti ca se va sfarsi?
Multumesc