avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1027 soluții astăzi
Forum Activitate Daniela Radu

Activitate Daniela Radu

Răspuns la discuția recuperare bani
Da.
Răspuns la discuția Sanctiuni mostenire
Va multumesc frumos pentru toate raspunsurile.
M-am lamurit.
Răspuns la discuția Sanctiuni mostenire
Asta am inteles.
Intrebarea mea este: ce sanctuni vor lua cei doi care au declarat fals, ca ei sunt singurii mostenitori??????????????????
Răspuns la discuția Sanctiuni mostenire
Nu, nu a avut cunostinta de deces, intrucat nu am dat de el.
Nici nu a acceptat succesiunea intrucat, iar nu au dat de el.
astfel, succesiunea s-a fact intre cei doi frati care au declarat ca nu mai sunt mostenitori.
Intrebarea mea este: celalalt frate mai are dreptul la mostenire?
Ce li se va intampla fratilor care au declarat ca sunt singurii mostenitori daca asta se intoarce? Vor plati amenzi, vor face inchisoare, sau doar pur si simplu se va anula actul de succesiune facut la notar?
Multumesc
Răspuns la discuția Sanctiuni mostenire
Prin urmare, daca in 6 luni de la data decesului, celalat mostenitor nu si-a facut aparitia, acum nu mai are dreptul la nimic? Ca lor le este teama de sanctiunile pe care le pot avea si, vor sa ii dea totusi, 1 treime din valoarea imobilului. Sa inteleg ca nu mai are dreptul la acesti bani? Si banii se vor imparti la 2?
Răspuns la discuția Sanctiuni mostenire
ioana_cristea a scris:

introducerea celuilalt mostenitor se paote face, dar numai in cazul in cae acest mostenitor face dovada ca a acceptat succesiunea in termenul de optiune succesorala.
Si care este acest termen?
Răspuns la discuția Sanctiuni mostenire
"cei exclusi trebuie sa faca dovada ca au acceptat succesiunea in termen legal"si care este termenul legal?
Răspuns la discuția Sanctiuni mostenire
Adica singura sanctiune pentru cei care au declarat fals este anularea actului si introducerea si celuilalt mostenitor? Nu vor face inchisoare sau mai stiu eu ce?
Va multumesc!
Răspuns la discuția recuperare bani
Am facut aceasta intelegere verbal. Toate platile in vederea intocmirii actelor necesare vanzarii unui imobil au fost facute de mine, pentru ca acea persoana nu avea bani. A zis sa platesc eu, iar cand se va face vanzarea, imi va da partea lui de cheltuieli. vanzarea s-a facut, insa eu banii nu ii mai vad.
Buna ziua,
Ce sanctiuni sunt prevazute pentru 2 persoane care au deschis o succesiune (ce s-a si incheiat) si au declarat ca sunt singurii mostenitori.
Erau 4 frati, dintre care 1 a murit, iar singurii mostenitori erau ceilalti 3 frati.
Fratele care a murit si cei 2 frati care au facut succesiunea erau apropiati, in schimb cu celalalt frate nu au mai vorbir de 10-15 ani.
Au incercat sa il gaseasca atunci cand s-a deschis succesiunea, insa nu au reusit si au declarat ca ei sunt singurii mostenitori (acel frate nu a venit nici macar la inmormantare). In urma acestui lucru, au dobandit o garsoniera, pe care, ulterior au vandut-o. Acum a aparut si cel de-al treilea frate care isi cere drepturile.
Care este sanctiunea pentru fratii care au declarat ca ei sunt singurii mostenitori? Se da o amenda, se face inchisoare/ dosar penal? Ce se va intampla cu ei?
Va multumesc.