avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 751 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sanctiuni mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sanctiuni mostenire

Buna ziua,
Ce sanctiuni sunt prevazute pentru 2 persoane care au deschis o succesiune (ce s-a si incheiat) si au declarat ca sunt singurii mostenitori.
Erau 4 frati, dintre care 1 a murit, iar singurii mostenitori erau ceilalti 3 frati.
Fratele care a murit si cei 2 frati care au facut succesiunea erau apropiati, in schimb cu celalalt frate nu au mai vorbir de 10-15 ani.
Au incercat sa il gaseasca atunci cand s-a deschis succesiunea, insa nu au reusit si au declarat ca ei sunt singurii mostenitori (acel frate nu a venit nici macar la inmormantare). In urma acestui lucru, au dobandit o garsoniera, pe care, ulterior au vandut-o. Acum a aparut si cel de-al treilea frate care isi cere drepturile.
Care este sanctiunea pentru fratii care au declarat ca ei sunt singurii mostenitori? Se da o amenda, se face inchisoare/ dosar penal? Ce se va intampla cu ei?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 10:46, 15 Septembrie 2010
Constatarea nulitatii absolute a certificatului de mostenitor si repunerea in termenul de optiunde succesorala a succesibilului in frauda caruia s-a dezbatut succesiune.Acesta trebuie sa faca dovada imposibilitatii sale de a accepta in termenul legal, cat si faptul ca nu i s-a adus la cunostinta.
Ceilalti succesibili ar putea fi cercetati pentru infractiunea de fals in declaratii , in opinia mea.
Infractiunea de fals in declaratii este incidenta in cauza , asa cum a mentionat @legally, mai sus.
Prin urmare, actele eliberate de catre notarul public, in lipsa celorlalti coerezi , sunt nule absolut.
Ultima modificare: Marți, 14 Septembrie 2010
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
pot solicita constatarea nulitatii absolute a CM-ului.
cei exclusi trebuie sa faca dovada ca au acceptat succesiunea in termen legal.
Adica singura sanctiune pentru cei care au declarat fals este anularea actului si introducerea si celuilalt mostenitor? Nu vor face inchisoare sau mai stiu eu ce?
Va multumesc!
"cei exclusi trebuie sa faca dovada ca au acceptat succesiunea in termen legal"si care este termenul legal?

Alte discuții în legătură

Tatal divortat, recasatorit, decedat succesiune virgilionescu virgilionescu Tatal divortat, recasatorit, decedat, eu, fiul din prima casatorie aflu intamplator ca la succesiune a doua sotie a declarat ca nu are copii. Au locuit ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, urmare a decesului unui sot, sotul supravietuitor ... ncostoae ncostoae Buna ziua, Urmare a decesului unui sot, sotul supravietuitor si cei doi copii nu se inteleg la mostenirea notariala, deoarece sotul supravietuitor vroia sa ... (vezi toată discuția)
Mosteniri ella2010 ella2010 in urma decesului parintilor au ramas5 copii. unul dintre ei a deschis succesiunea iar ceilalti nu s-au prezentat pentru ca nu s-au inteles. el a primit o ... (vezi toată discuția)