avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 747 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Tatal divortat, recasatorit, decedat succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Tatal divortat, recasatorit, decedat succesiune

Tatal divortat, recasatorit, decedat, eu, fiul din prima casatorie aflu intamplator ca la succesiune a doua sotie a declarat ca nu are copii. Au locuit impreuna in Bucuresti , dar decesul a fost la o a doua locuinta din Calarasi, Ce imi trebuie si cum obtin informatiile pentru proces civil si penal
Cel mai recent răspuns: Ionita Cristina Avocat , Avocat 23:07, 25 August 2018
Faceti Adresa la Camera notarilor pentru a vedea unde s-a dezbătut succesiunea. Apoi, cereți copie de pe dosarul succesoral de la notarul unde s-a dezbătut succesiunea.

Ulterior, faceti plangere pentru fals în declarații și cerere in instanta civila pentru anulare parțială certificat de mostenitor.
Multe multumiri. Exista un termen de tip prescriere, pentru ca am inteles ca decesul a fost toamna trecuta...
Daca solicitați constatarea nulități absolute, acțiunea e imprescpritibila. Va sfătuiesc să mergeti la un notar sa acceptati succesiunea. Problema e ca acceptarea succesiunii se face in termen de un an de la deces. Trebuie sa faceti dovada ca ati acceptat succesiunea in termen de un an. Acțiunea in penal nu e prescrisa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune bl79 bl79 Buna ziua, Va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns pentru urmatoarea problema : tatal meu natural a decedat in urma cu cativa ani. Parintii mei au fost ... (vezi toată discuția)
Mostenire gpopescu gpopescu Buna ziua, As avea nevoie de o parere din partea specialistilor pe drept penal. Situatia este urmatoarea: O persoana este exclusa de la o mostenire ce i se ... (vezi toată discuția)
Anulare succesiune dacă nu se acceptă în 30 de zile de la deces - este adevărat? achim carmen achim carmen Este adevarat ca daca nu depun dosarul in 30 zile in instanta dupa aflarea vestii ca sotul meu a decedat imi pierd dreptul la mostenire? Avem si un copil.eram ... (vezi toată discuția)