avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi
Forum Activitate genegene

Activitate genegene

Buna ziua. Ma puteti ajuta cu un raspuns ?
Impreuna cu sotia, sunt asociat intr-un SRL (sotia este administrator, eu doar asociat).
Pentru a desfasura activitate de taxi in firma mea , pot desfasura aceasta activitate in virtutea faptului ca sunt asociat, fara sa inchei contract de munca (conducator auto) intre mine si firma mea ? ( mentionez ca am atestate, autorizatii transport, etc..) Dar daca as deveni eu administratorul firmei ?
(Facand o analogie, un contabil autorizat care are propria firma de contabilitate poate desfasura activitatea fara a fi si angajat cu contract de munca ? )
Ma intereseaza o solutie pentru a evita incheiarea unui contract de munca si plata contributiilor ce rezulta din asta .
Va multumesc anticipat !
Buna. In procedura programului Femeia Manager 2022, la pct.4.6. zice
< Nu se acordă ajutor financiar pentru activele achiziționate în sistem de leasing, second-hand și cele care au constituit obiectul unei subvenționări/finanțări nerambursabile din alte surse.>.
In mod concret, la achizitia prin proiect a unei masini electrice, pot beneficia si de prima de casare oferita de programul RABLA pentru persoane juridice ? Va rog mult sa ma ajutati cu un raspuns ! Va multumesc !
Buna ziua. Puteti sa-mi indicati legea ( daca exista) privind regulile de efectuare a unei campanii promotionale, prevederi legate de continutul regulamentelor ? Mentionez ca am citit o duzina de astfel de regulamente privind campaniile publicitare, dar nici una nu face referire la cadrul legal. Va multumesc anticipat
Buna ziua. Stie cineva daca este legal ca pe perioada unui CIM fara plata ( sa zicem 6 luni, la cererea salariatului), salariatul are voie/dreptul sa se angajeze cu CIM pe perioada determinata la o alta firma( in tara sau strainatate). Afecteaza acest al doilea contract de munca calitatea de angajat la prima institutie ?
Răspuns la discuția Dubla cotizare?
1. Poti fi PFA dar sa fii angajat ca salariat cu carte de munca. In acest caz societatea angajatoare plateste contribuţiile CAS in totalitate,ca pentru un salariat obisnuit, iar PFA-ul nu plateste CAS pentru sumele primite. Daca in schimb este incheiat un contract de prestari servicii cu PFA, PFA-ul factureaza contravaloarea serviciilor, societatea nu are treaba cu CAS-ul celui din PFA, iar PFA isi plateste singura CAS, la o valoare stabilita in baza contractului incheiat de PFA cu casa de pensii.