avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Dubla cotizare?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Dubla cotizare?

Buna seara tuturor!
As dori sa va adresez cateva intrebari:
1. O persoana fizica autorizata salariata a unei societati comerciale plateste darile catre stat de 2 ori? Mai exact contributia catre CAS este retinuta atat de angajator cat si pentru PFA?
2. In cazul in care PFA nu a platit catre CAS, se poate impune sa se plateasca retroactiv?
3. O persoana fizica poate infiinta doua PFA-uri care sa desfasoare activitati in paralel?

Am rugamintea ca parerile dvs sa fie insotite de temeiul legal.
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 16:16, 27 Octombrie 2009
1-Avand in vedere ca sunt percepute drepturi financiare cu titlu de retributie,din ambele activitati, respectiv salariata in cadrul unei societati comerciale si din activitate independenta,este legal a se depune obligatii fiscale in cota egala cu sursele de venituri.
2-Da, se poate impune plata retroactiva obligatii fiscale,cu aplicare penalitati
3-Prin activitati in paralel,intelegeti acelasi obiect de activitate?
Pentru lamurirea obligatiilor aferente PFA,parcurgeti dispozitiile Codului de procedura fiscala.
da, ma refer la doua PFA-uri cu acelasi obiect de activitate.
Cu scuzele de rigoare care este justificarea pentru care 1 PFA infiinteaza
"nespe" unitati identice ca si activitate,numai ca sa achite statului obligatii fiscale,indiferent de beneficiile reale?
1. Poti fi PFA dar sa fii angajat ca salariat cu carte de munca. In acest caz societatea angajatoare plateste contribuţiile CAS in totalitate,ca pentru un salariat obisnuit, iar PFA-ul nu plateste CAS pentru sumele primite. Daca in schimb este incheiat un contract de prestari servicii cu PFA, PFA-ul factureaza contravaloarea serviciilor, societatea nu are treaba cu CAS-ul celui din PFA, iar PFA isi plateste singura CAS, la o valoare stabilita in baza contractului incheiat de PFA cu casa de pensii.
Va multumesc! Incocenta vad ca e de alta parere. Imi puteti spune va rog temeiul legal?

Alte discuții în legătură

Pfa - dubla cotizare? Villy1liv Villy1liv Villy1liv Villy1liv Buna seara tuturor! As dori sa va adresez cateva intrebari: 1. O persoana fizica autorizata salariata a unei societati comerciale plateste darile catre stat ... (vezi toată discuția)
Cas pentru pfa-uri cu norma de venit Cristi2203 Cristi2203 Am PFA cu norma de venit si sunt angajat pe perioada nedeterminata. In acest caz se mai plateste CAS pentru PFA? In caz ca da cum se calculeaza si cumse ... (vezi toată discuția)
Plata c a s retroactiv ivanov cristina ivanov cristina Buna ziua As dori un raspuns la urmatoarea intrebare.Trebuie sa platesc CAS in cazul meu , in anul 2003 am infiintat PFA am platit la stat toate taxele dar la ... (vezi toată discuția)