avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Plata C A S retroactiv
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Plata C A S retroactiv

Buna ziua
As dori un raspuns la urmatoarea intrebare.Trebuie sa platesc CAS in cazul meu , in anul 2003 am infiintat PFA am platit la stat toate taxele dar la acea vreme nu se platea CAS din anul 2008 cred s-a votat legea care ne obliga sa platim CAS ,dar trebuie platit retroactiv din 2005,din 2005 m-am angajat la o societate comerciala cu carte de munca deci se plateste CAS?
Acum eu trebuie sa platesc CAS de 2 ori o data de la PFA si o data e platit
de societatea comerciala, si se plateste retroactiv?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: George David , Contabil 10:21, 25 Ianuarie 2011
Daca va referiti la contributia de sanatate, aceasta se plateste si ca PFA si ca salariat. Dar, daca va referiti la contributi pt pensie, aceasta nu se plateste daca sunteti salariat.
Multumesc pentru raspunsul promt.
As dori sa stiu daca contributia se plateste retroactiv din 2005 si cum se calculeaza.
Va multumesc.
Si pe mine ma intereseaza cum procedez cu plata CAS, sunt PFA pe domeniul traduceri, PFA l-am facut anul trecut in februarie, dar nu am platit nici o contributie la sanatate pe 2010. Cum procedez ca sa platesc retroactiv? Multumesc.
Si m-ar interesa sa platesc si pentru pensie contributia, ce pasi trebuie urmati?
Ultima modificare: Luni, 24 Ianuarie 2011
Roxie, utilizator
Pentru a platii contributiile pentru sanatate si pentru pensie trebuia sa incheiati cu Casa de Sanatate si Casa de Pensie contracte de asigurare in baza deciziilor de impunere transmise de fisc sau a declaratiilor 200 si certificatelor de inregistrare (copii).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa - dubla cotizare? Villy1liv Villy1liv Villy1liv Villy1liv Buna seara tuturor! As dori sa va adresez cateva intrebari: 1. O persoana fizica autorizata salariata a unei societati comerciale plateste darile catre stat ... (vezi toată discuția)
Plata contributiei pentru asigurari de sanatate retroactiv ivanov cristina ivanov cristina Buna seara Intrebarile sunt pentru un PFA Legea privind plata CAS (contributia pentru asigurarea de sanatate) a fost data in anul 2009, acum ei imi trimit ... (vezi toată discuția)
Plata contributie la cas Norabrigitta Norabrigitta Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu privire la o nelamurire. Din 2005 sunt PFA inregistrata la Finante pentru traduceri. Deoarece am fost angajata pana in ... (vezi toată discuția)