Buna ziua
As dori un raspuns la urmatoarea intrebare.Trebuie sa platesc CAS in cazul meu , in anul 2003 am infiintat PFA am platit la stat toate taxele dar la acea vreme nu se platea CAS din anul 2008 cred s-a votat legea care ne obliga sa platim CAS ,dar trebuie platit retroactiv din 2005,din 2005 m-am angajat la o societate comerciala cu carte de munca deci se plateste CAS?
Acum eu trebuie sa platesc CAS de 2 ori o data de la PFA si o data e platit
de societatea comerciala, si se plateste retroactiv?
Daca va referiti la contributia de sanatate, aceasta se plateste si ca PFA si ca salariat. Dar, daca va referiti la contributi pt pensie, aceasta nu se plateste daca sunteti salariat.
Si pe mine ma intereseaza cum procedez cu plata CAS, sunt PFA pe domeniul traduceri, PFA l-am facut anul trecut in februarie, dar nu am platit nici o contributie la sanatate pe 2010. Cum procedez ca sa platesc retroactiv? Multumesc.
Si m-ar interesa sa platesc si pentru pensie contributia, ce pasi trebuie urmati?
Pentru a platii contributiile pentru sanatate si pentru pensie trebuia sa incheiati cu Casa de Sanatate si Casa de Pensie contracte de asigurare in baza deciziilor de impunere transmise de fisc sau a declaratiilor 200 si certificatelor de inregistrare (copii).