avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Activitate mirela1971

Activitate mirela1971

Discuție infiintare PFA
Va rog sa ma lamuriti cum se infiinteaza o persoana fizica autorizata si cit costa. Functionarii publici au voie?
Răspuns la discuția concediere colectiva
Institutia se desfiinteaza din initiativa de bun simt a d-lui Berceanu.Nu rezulta o noua entitate, iar cei citiva salariati care ramin vor fi redistribuiti. Asadar vor fi luate in calcul o serie de criterii pe baza carora se va stabili cine pleca si cine ramine.
In cazul concedierilor colective este stipulat in Codul muncii , printre altele,ca acestea vor afecta in ultimul rind femeile care au copii in ingrijire. Ce presupune termenul de "ingrijire"? - faptul ca copilul este bolnav sau cu handicap sau pur si simplu faptul de a avea un copil in intretinere? Eu sint bugetara, am un copil de 1an si 11luni, iar institutia se desfiinteaza.Ma incadrez in categoria de "femei cu copii in ingrijire"?
lucrez la Inspectia Sanitara de Stat ca asistent inspector avind studii postliceale si sunt incadrata ca referent III superior 1. Anul acesta am absolvit cu diploma de licenta facultatea de drept. Intrebarea mea este daca pot fi avansata pe grila de salarizare la functia de consilier, deci sa fac aceeasi munca dar cu un salariu mai mare. Multumesc !