avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 988 soluții astăzi

De la ora 11:00, pe live.avocatnet.ro, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere colectiva
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere colectiva

In cazul concedierilor colective este stipulat in Codul muncii , printre altele,ca acestea vor afecta in ultimul rind femeile care au copii in ingrijire. Ce presupune termenul de "ingrijire"? - faptul ca copilul este bolnav sau cu handicap sau pur si simplu faptul de a avea un copil in intretinere? Eu sint bugetara, am un copil de 1an si 11luni, iar institutia se desfiinteaza.Ma incadrez in categoria de "femei cu copii in ingrijire"?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:11, 3 Decembrie 2009
Termenul are in vedere copilul aflat in intretinere, iar nu situatiile speciale enumerate de dvs. In concluzie va incadrati in categoria enuntata.
Scuze daca am inteles gresit, dar faptul ca institutia se desfiinteaza inseamna ca toti angajatii vor fi concediati, nu mai sunt importante criteriile luate in considerare, sau probabil ca in sistemul bugetar se interpreteaza altfel termenul de desfiintare
Ultima modificare: Joi, 3 Decembrie 2009
MASHASV, utilizator
Institutia se desfiinteaza din initiativa de bun simt a d-lui Berceanu.Nu rezulta o noua entitate, iar cei citiva salariati care ramin vor fi redistribuiti. Asadar vor fi luate in calcul o serie de criterii pe baza carora se va stabili cine pleca si cine ramine.
Codul muncii nu prevede niciun criteriu care se va lua in calcul in cazul concedierilor colective ... ceea ce sustineti dvs se pare ca este stipulat in CCMN in art.81 alin.2 lit.c.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O eventuala disponibilizare gixee gixee sunt inadrat ca personal contractual intr-o institutie bugetara si din ianuare se aud ca vin alte restructurari. acum jumatate de an a fost concediata si mama, ... (vezi toată discuția)
Pensionar concediere colectiva mruazl@yahoo.com mruazl@yahoo.com Buna ziua, suntem in valtoarea concedierilor colective, au fost identificate posturile ce vor fi desfiintate, urmeaza sa identificam si salariatii. Vreau sa ma ... (vezi toată discuția)
Desfacerea contractului de munca just_florence08 just_florence08 Buna ziua! As vrea sa aflu care sunt criteriile in cazul desfacerii contractului de munca. Concret, am hepatita C, urmez un tratament si sunt in concediu ... (vezi toată discuția)