avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 217 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... o eventuala disponibilizare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

o eventuala disponibilizare

sunt inadrat ca personal contractual intr-o institutie bugetara si din ianuare se aud ca vin alte restructurari. acum jumatate de an a fost concediata si mama, din acelasi motiv, iar acum suntem in plin proces de contestare a deciziei de concediere.
vreau sa stiu daca ar fi legala concedierea mea, avand in vedere ca familia a fost deja afectata de concedierea mamei.
mentionez faptul ca in urma restructurarilor din vara, au fost adusi alti colegi in serviciul in care lucrez, din cadrul institutiei, foarte probabil sa s eintample asa si acum. cu alte cuv posturile nu s-au desfiintat efectiv, asa cum cere legea.
eu locuiesc cu parintii, iar obligatia de intretinere intre parintii mei si mine nu mai exista. pot fi considerat unic intretinator?
am cautat in CCM-uri (la nivel national, de ramura si unitate) dar nu am gasit nimic.
Ultima modificare: Luni, 21 Decembrie 2009
gixee, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:21, 23 Decembrie 2009
Desigur, contractele colective de munca nu contin nici o precizare de acest gen in cazul disponibilizarii insa situatia dv. poate fi avuta in vedere de angajator la propunerea sindicatului sau a reprezentantiilor salariatilor in caz de disponibilizare. Daca restructurarea nu este reala puteti ataca masura in instanta
Daca parintii sunt in nevoie, copilul este dator sa ajute la intretinerea parintilor(codul familiei).
Depuneti la HR documentele care sa ateste ca sunteti unic intretinator al familiei.
Marioara Maftei a scris:

Daca parintii sunt in nevoie, copilul este dator sa ajute la intretinerea parintilor(codul familiei).


asa e, eu ma refeream la faptul ca sunt major, am studiile terminate si parintii mei nu mai sunt obligati sa ma intretina
nikol.ilea a scris:

Depuneti la HR documentele care sa ateste ca sunteti unic intretinator al familiei.


ce anume se intelege prin unic intretinator?

Alte discuții în legătură

Protectia persoanelor unic intretinatoare de familie impotriva concedierii gabriela68ful gabriela68ful Sunt divortata si am in intretinere un copil minor.La firma unde lucrez se anunta desfiintarea unor posturi de lucru si concedieri individuale sau ... (vezi toată discuția)
Trimitere in somaj violetseea violetseea familiile monoparentale sunt protejati de lege in cazul reducerii de personal? (vezi toată discuția)
Pensionar concediere colectiva mruazl@yahoo.com mruazl@yahoo.com Buna ziua, suntem in valtoarea concedierilor colective, au fost identificate posturile ce vor fi desfiintate, urmeaza sa identificam si salariatii. Vreau sa ma ... (vezi toată discuția)