avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 918 soluții astăzi
Forum Activitate zadera

Activitate zadera

Buna ziua,
Urmeaza sa ma angajez la o noua societate si va trebui sa semnez o anexa la contract in care va fi prevazut faptul ca, daca voi pleca din societate in urmatorii trei ani,voi plati contravaloarea trainingului facut la ei. Precizez ca acum voi semna contract pe perioada determinata de 8 luni. As avea cateva intrebari:
- exista vre-un temei legal care sa-mi permita sa nu semnez aceasta anexa, ci doar CIM?(adica angajatorul sa nu refuze angajarea doar pt ca eu nu vreau sa semnez aceasta anexa)
- daca la terminarea celor 8 luni de perioada determinata eu refuz sa inchei un nou contract, mai platesc contravaloarea trainingului?
Multumesc frumos.
Buna ziua,
Lucrez intr-o unitate bancara si in urma cu 2 zile am fost anuntata verbal ca la sfarsitul acestei luni sucursala se va inchide. Totodata, ni s-a cerut sa semnam cereri de desfacere a contractului de munca cu acordul partilor, cu promisiunea platii a 3 salarii compensatorii, in loc de 1 salariu, cat este trecut in contractul colectiv de munca.
Deoarece mi se pare cel putin suspect ca se insista ca noi sa facem aceste cereri, in conditiile in care suntem concediati si nu plecam de buna-voie, as vrea sa stiu cum ar trebui sa se desfasoare, conform legii, lucrurile in continuare. La ce ar trebui sa ma astept si cum ar trebui sa procedez.
Răspuns la discuția definitie "locuinta"
Revin cu urmatoarele precizari: cladirea nu e intabulata si, in acest moment, nefiind nici pe departe terminata, nu poate fi facuta receptia de catre autoritatile legale. In aceste conditii, tot locuinta poate fi numita?
Buna ziua,
As vrea sa stiu daca o casa in constructie, care in acest moment are doar acoperisul si geamurile puse, fara finisaje, iar ca utilitati doar curent electric, poate fi incadrata ca locuinta. Multumesc.