avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 283 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... anexa CM privind plata trainingului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

anexa CM privind plata trainingului

Buna ziua,
Urmeaza sa ma angajez la o noua societate si va trebui sa semnez o anexa la contract in care va fi prevazut faptul ca, daca voi pleca din societate in urmatorii trei ani,voi plati contravaloarea trainingului facut la ei. Precizez ca acum voi semna contract pe perioada determinata de 8 luni. As avea cateva intrebari:
- exista vre-un temei legal care sa-mi permita sa nu semnez aceasta anexa, ci doar CIM?(adica angajatorul sa nu refuze angajarea doar pt ca eu nu vreau sa semnez aceasta anexa)
- daca la terminarea celor 8 luni de perioada determinata eu refuz sa inchei un nou contract, mai platesc contravaloarea trainingului?
Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: smeagull , utilizator 12:03, 13 Iulie 2010
raspunsuri:
1. nu sunteti obligata sa semnati nimic, insa teoretic, si angajatorul se poate razgandi cu privire la angajarea dvs. - nu numia din acest motiv, ci si din altele.
2. teoretic, nu.
Este o mare prostie sa se incheie astfel de acte de training la angajati care au contracte determinate. Ele sunt concepute doar pentru angajati pe nedeterminat, care datoreaza banii daca pleaca din intiativa lor (demisie, de obicei), nu si daca contractul inceteaza din alte motive.
Mai trebuie sa stiti si ca, pentru a recupera acei bani, firma are nevoie de dovezi ca banii s-au cheltuit cu adevarat, nu merge pe estimari din burta...
Sfatul meu este sa semnati, dupa ce povestiti consider ca actul respectiv este prea prost intocmit ca sa vi se poata retine banii...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntare la slujba in perioada de proba / training irod30 irod30 buna ziua, am si eu o problema in legatura cu un loc de munca sa o iau cu inceputul Este vorba despre o casa de pariuri ce a oferit perioada de training ... (vezi toată discuția)
Act aditional de training djtrex djtrex Salut! Am o mare problema. In data de 15 septembrie am fost angajat la o fabrica pe un contract de 3 luni (contract de training). La semnarea contractului eu ... (vezi toată discuția)
Demisie contract perioada determinata smicu smicu Buna ziua . Sunt angajat la o banca comerciala pe un post de consultant financiar-bancar, pe perioada determinata, 2 luni mai exact si din nefericire doresc ... (vezi toată discuția)