avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 255 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie Contract Perioada Determinata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie Contract Perioada Determinata

Buna ziua . Sunt angajat la o banca comerciala pe un post de consultant financiar-bancar, pe perioada determinata, 2 luni mai exact si din nefericire doresc sa-mi dau demisia la sfarsitul celor 2 luni. problema este ca in prima luna am facut training si in a 2-a luna urmeaza sa fie de proba. in contractul individual de munca nu se face nici o precizare la plata trainingului in caz de demisie, dar apare o mentiune despre "anexa la contractul individual de munca" pe care nu am vazut-o si nici n-am primit-o, de asemenea nici fisa postului n-am primit-o sin nici n-am vazut-o. VA ROG MULT AJUTATI-MA . cum procedez? am trimis un mail la administratorul de resurse umane dar nu am primit nici un raspuns . am citit pe internet ca unele banci practica "taxa de demisie" in cazul angajatilor care nu stau mai mult de 1 an in institutia respectiva . sper ca cineva ma va ajuta, deoarece este o situatie urgenta . multumesc mult .
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:29, 8 Iulie 2010
In cazul dv. nu mai trebuie sa va dati demisia ci contractul inceteaza prin simp-la ajungere la termen, cit priveste prelungirea lui nu se poate face fara acordul dv. Daca nu va dau sumele de bani pentru care ati semnat contractul ii puteti actiona in judecata la fel daca va solicita plata altor sume. Nu exista taxa de demisie ci este vorba de o clauza sau un act aditional care are in vedere formarea sau adaptarea profesionala la acel loc de munca care in cazul in care se pleaca prin demisie da dreptul angajatiorului de a solicita cheltuielile facute
CIM -ul dvs. inceteaza de drept la sfarsitul celor 2 luni art.56 j din Codul Muncii, daca n-ati semnat alte acte aditionale privind plata cursurilor in caz ca plecati prin demisie, atunci sunteti exonerat de orice obligatie fata de angajator.
Ultima modificare: Miercuri, 7 Iulie 2010
FLORIN VASILIU, Consultant resurse umane
Daca CIM a fost incheiat pe perioada determinata de 2 luni nu are rost sa va dat demisia la sfarsitul celor 2 luni deoarece CIM inceteaza de drept si nu poate fi prelungit decat cu acordul dv., acord pe care nu il veti da. Nu au ce sume sa va pretinda deoarece ei v-au propus CIM pe o perioada determinata.
va multumesc mult pt. promptitudine
am sunat si mi s-a zis ca anexa contractului individual de munca este de fapt fisa postului , fapt ceea ce eu nu cred deloc . puteti sa imi confirmati lucrul acesta? in contract se face referire clar si la anexa si la fisa postului , deci am impresia ca angajatorul incearca sa-mi ascunda ceva..... nu stiu ce sa mai cred ....

Alte discuții în legătură

Act aditional cursuri calificare Razvan.s Razvan.s Buna ziua, Se da urmatoarea situatie: Sunt angajat pe perioada determinata de 3 luni, iar firma deja m-a trimis la un curs de calificare. In urma acestui ... (vezi toată discuția)
Somaj ana2233 ana2233 Am contract pe perioada determinata, care expira la sfarsitul lunii. Ni s a spus ca se vor prelungi contractele in continuare, dar eu vreau sa intru in somaj. ... (vezi toată discuția)
Contract de munca perioada determinata - prelungire noiembriesm noiembriesm Va rog sa-mi spuneti ce trebuie sa fac pentru prelungirea CIM perioada determinata. Eu as prefera sa fac un act aditional pentru prelungire, dar am vazut ... (vezi toată discuția)