avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 935 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Act aditional de training
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Act aditional de training

Salut!
Am o mare problema. In data de 15 septembrie am fost angajat la o fabrica pe un contract de 3 luni (contract de training). La semnarea contractului eu personal am intrebat daca acest training de 3 luni se plateste in caz ca vreau sa plec din firma. Raspunsul angajatorului a fost NU. Bun, am semnat, lucrez la ei de o luna si jumatate, Acum ma pun sa semnez un act aditional in care stipuleaza faptul ca trebuie sa prelungeasca perioada de training la 5 luni si ca trebuie sa stau la ei in firma pentru inca un an dupa ce se incheie perioada de training, altfel voi fi nevoit sa platesc o suna gigantica (20000-30000 ron). In aceasta suna ei au inclus cazarea (deoarece firma la care fac trainingul este in alta localitate decat cea de rezidenta, unde urmeaza ca acestia sa isi deschida o noua filiala si unde urma sa fiu mutat dupa deschiderea firmei), transportul, diurna, salariul, costul propriuzis al trainingului. In primul rand consider ca suma este fabuloasa raportata la salariile din Romania. Sa zicem ca plec de la ei, nu o sa gasesc nicaieri un job asa bine platit ca sa le dau lor acea suma. Bun. Intrebarea mea este: Daca ei m-au angajat pe 3 luni, si eu semnez acest act aditional, voi fi obligat ca la sfarsirea contractului meu de 3 luni sa semnez urmatorul contract sau nu? Daca este nevoie pot sa postez si acest act aditional fara a se vedea numele firmei si toate cele, doar despre ce este vorba.
Cel mai recent răspuns: djtrex , utilizator 16:29, 30 Octombrie 2014
Intrebarea este: tu mai vrei sa muncesti la ei dupa? Actul aditional este normal si orice angajator se asigura intr-un fel sau altul ca banii cheltuiti pe training sa si recupereze. La semnarea actului aditional ar trebui sa soliciti si termenii contractului de munca, ideea este ca daca semnezi actul aditional sa nu fi obligat sa semnezi un contract de munca dezavantajos pentru tine constrans de acest act aditional.
De asta imi e si mie teama, ca apoi sa nu fiu obligat sa semnez un contract dezavantajos si de faptul caau prelungit trainingul de la 3 la 5 luni fara o reevaluare. Ei ne obligaa sa stam in aceasta fabrica pana ce deschid ei in orasul meu, aproximativ 8 luni. La semnarea primului contract am fost de acord sa semnez pe o perioada de 3 luni dupa care sa ma intorc sa lucrez la mn in oras pt ca se asteptau sa termine fabrica la mn in oras. Ei pot sa ma faca sa plec pe motive indisciplinare sau pe motiv ca nu ma descurc la job.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata training in cazul demisiei Lylaa Lylaa Buna seara. Acum cateva luni, cand m-am angajat am fost nevoita sa semnez un act aditional in care era mentionat ca va trebui sa platesc perioada de training ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! angajatorul meu ofera un training cu o durata de 42 ... 234@buc 234@buc Buna ziua! Angajatorul meu ofera un training cu o durata de 42 de saptamani, esalonate de-a lungul a 3 ani (2 sapt de training la cca. 2 luni). Trainingul nu ... (vezi toată discuția)
Contract de munca + act aditional training semnate dar fara training andrei_andrei92 andrei_andrei92 Buna ziua! Am o scurta intrebare dar intai sa incep cu toate etapele. 1.M-am angajat la o firma la care totul parea bine si frumos. Urma sa plec in ... (vezi toată discuția)