avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Activitate danae

Activitate danae

Răspuns la discuția salariul de merit
Asa credeam si eu, dar acest salariu de merit a fost acordat din capul locului pentru doua persoane (cite sase luni fiecare) si, devreme ce a fost aprobat, am crezut ca este legal (desi mi se pare ciudat).
As vrea sa stiu daca un salariu de merit care se acorda pentru un an de zile poate fi impartit intre doua persoane: prima va beneficia de el sase luni, iar cea de-a doua persoana, celelalte sase luni. Este legal? Va multumesc
Multumesc pentru raspunsul rapid. Asa cum ma temeam, aceea esta fraza pe care s-a bazat si directorul cind a facut numirea respectiva. Evident ca persoana pensionara are suficienta vechime, chiar daca de rezultate profesionale nu cred ca poate fi vorba. Iar pentru ca persoana respectiva sa nu sustina concurs, directorul a unit doua servicii (pentru unul dintre departamente organizase un simulacru de concurs, dar pentru ce de-al doilea nu ar fi putut pentru ca persoana pensionara habar nu are de activitatea care se desfasoara acolo). Practic, cel de-al doilea serviciu nu mai exista, nu mai are directie, strategie, politici. Va dati seama ca nu se poate "cere socoteala" in scris directorului pentru ca el a facut numirea si are si argumente dupa cum ati semnalat si dvs.
Lucrez intr-o biblioteca mare (300 angajati) si as vrea sa intreb daca este posibil ca la conducerea unui departament foare important sa fie numita o persoana fara studii superioare (mai mult decit atit, pensionata deja - are 67 de ani) in conditiile in care toti subordonatii au studii superioare, doi dintre ei fiind doctori in filologie. Am intrebat si la "Resurse umane" si mi s-a spus ca directorul poate sa ia aceasta decizie. Este legal? Citez aici un fragment din Metodologia de incadrare si promovare a personalului din bibliotecile universitare: Art.33 (1). Funcţiile de conducere ale departamentelor cu profil biblioteconomie pot fi ocupate de bibliotecari cu studii superioare, având minimum gradul II S şi o vechime în specialitate de 3 ani. Pot candida la aceste funcţii absolvenţi ai facultăţilor de biblioteconomie sau alţi bibliotecari care au urmat forme de pregătire postuniversitară în domeniul biblioteconomiei, precum şi bibliotecari care nu au studii de biblioteconomie, dar care au vechime de peste 15 ani în profil şi rezultate profesionale deosebite."