avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... functie de conducere fara studii superioare?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

functie de conducere fara studii superioare?

Lucrez intr-o biblioteca mare (300 angajati) si as vrea sa intreb daca este posibil ca la conducerea unui departament foare important sa fie numita o persoana fara studii superioare (mai mult decit atit, pensionata deja - are 67 de ani) in conditiile in care toti subordonatii au studii superioare, doi dintre ei fiind doctori in filologie. Am intrebat si la "Resurse umane" si mi s-a spus ca directorul poate sa ia aceasta decizie. Este legal? Citez aici un fragment din Metodologia de incadrare si promovare a personalului din bibliotecile universitare: Art.33 (1). Funcţiile de conducere ale departamentelor cu profil biblioteconomie pot fi ocupate de bibliotecari cu studii superioare, având minimum gradul II S şi o vechime în specialitate de 3 ani. Pot candida la aceste funcţii absolvenţi ai facultăţilor de biblioteconomie sau alţi bibliotecari care au urmat forme de pregătire postuniversitară în domeniul biblioteconomiei, precum şi bibliotecari care nu au studii de biblioteconomie, dar care au vechime de peste 15 ani în profil şi rezultate profesionale deosebite."
Cel mai recent răspuns: danae , utilizator 13:27, 30 Iunie 2009
Persoana care detine aceasta functie in momentul actual se incadreaza in " bibliotecari care nu au studii de biblioteconomie, dar care au vechime de peste 15 ani în profil şi rezultate profesionale deosebite."??
Daca nu , faceti o cerere scrisa catre conducere cu numar de inregistrare , solicitand tot in scris raspunsul.
Mult succes ,
Multumesc pentru raspunsul rapid. Asa cum ma temeam, aceea esta fraza pe care s-a bazat si directorul cind a facut numirea respectiva. Evident ca persoana pensionara are suficienta vechime, chiar daca de rezultate profesionale nu cred ca poate fi vorba. Iar pentru ca persoana respectiva sa nu sustina concurs, directorul a unit doua servicii (pentru unul dintre departamente organizase un simulacru de concurs, dar pentru ce de-al doilea nu ar fi putut pentru ca persoana pensionara habar nu are de activitatea care se desfasoara acolo). Practic, cel de-al doilea serviciu nu mai exista, nu mai are directie, strategie, politici. Va dati seama ca nu se poate "cere socoteala" in scris directorului pentru ca el a facut numirea si are si argumente dupa cum ati semnalat si dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incadrare bibliotecar flaner flaner Buna ziua intrebarea mea ar fi daca cineva cu studii superioare in teologie-asistenta sociala este incadrat legal ca bibliotecar cu studii superioare la o ... (vezi toată discuția)
Transformare post elisabeta5 elisabeta5 Exista temei legal pentru transformarea unui post de muncitor in post de bibliotecar intr-o biblioteca publica, in urma absolvirii unei facultati (nu de ... (vezi toată discuția)
Transformarea postului pentru personal contractual nicolina01 nicolina01 buna ziua, am o intrebare - lucrez in cadrul administratiei locale si m-am lovit de o situatie:o persoana incadrata pe un post cu studii medii a absolvit ... (vezi toată discuția)