avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Activitate lim

Activitate lim

Răspuns la discuția comodat auto
In cazul in care am un autoturism in leasing pe firma mea, pot face un contract de comodat cu firma sotiei, pentru decontarea cheltuielilor de transport, in cea mai mare parte facute in interesul ei? Multumesc.
agnes1999 a scris:

Am avut control de la finante pentru rambursare TVA si era sa platesc amenda pentru ca era pe facturi "scutit cu drept de deducere". Corect ar fi "neimpozabil in Romania" sau "neimpozabil conf. art:..." deoarece sunt servicii intracomunitare si nu export (in afara UE).


Care ar fi articolul care trebuie precizat?
Răspuns la discuția deducere TVA carburant
In cazul meu, reprezint o firma din Belgia si fac pentru ei in Romania diverse servicii de PR, marketing, baze de date, etc. Am un autoturism in leasing cu care ma deplasez de la sediul firmei la diversi colaboratori pentru discutii, fara a avea un contract cu fiecare, pentru un prim contact de 10 min, sau alte discutii.
Pot deconta combustibilul, in calitate de administrator dar si de angajat totodata? Daca nu, in paralel pot face un contract de comodat cu alta firma (a sotiei) pe care sa pot deconta combustibilul? In baza a ce documente?
Multumesc
Daca folosesc factura tipizata cu rubrica de TVA (sunt SRL platitoare de TVA), ce trebuie precizat la aceasta rubrica, in cazul prestarii de servicii de marketing si PR in Romania pentru o firma din Belgia, scutit sau neimpozabil...?, care este formularea corecta si completa? Multumesc.