Buna seara. Un sfat va rog frumos. Un prieten a condus sub influenta bauturilor alccolice. A fost oprit de Politie, testat si a iesit o alcoolemie de 0,48. la probele biologice i-a iesit 0,85 la prima proba si 0,95 la a doua. Nu are antecedente, este pensionar, actele au fost in regula, masina la fel, nu a facut accident. Intrebarea este ce risca? dosar penal? Cu executare sau fara executare? Cum sa faca sa evite executarea? cum sa-si pregateasca apararea?
costa vreao 1000 de lei intabularea. sunt in relatii bune cu toti vecinii dar nu cred ca vor raspunde pozitiv cand le voi cere sa scoata 1000 de lei din buzunar :)
Buna intrebare :) Vecinul din stanga a facut intabularea. mai ramane cel din dreapta si cel din spate. decat sa ma duc pe la judecati mai bine mut si eu gardul fata de la vecinu care a facut intabularea pana fac si eu intabularea sa iasa bine in acte :) e o varianta? sa nu imi spune-ti ca google map cu care lucreaza cadastristii e atat de precis incat vede 300 de metri diferenta ????
multumesc pentru raspunsuri insa varianta prezentata de mine de a da primariei terenul de 300 de metri care este in plus si eu sa fac intabulare doar ptr 800 de meri cat scrie in acte este fezabila? este legala?
Am nevoie de un sfat pentru o intabulare. Pentru un teren obtinut in 1996 prin act de donatie, suprafata fiind de 800 de metri in acte. Pe respectivul teren s/a construit in 2006 o constructie (casa) cu toate actele necesare. Vreau sa intabulez terenul si constructia, insa la o masuratoare empirica mi-am dat seama ca am cca 1100 metri patrati. Vecinul din stanga mea are intabularea facuta in 2011, cel din dreapta si cel din spate nu au intabularile facute. Din discutiile avute cu parintii mei care sunt proprietari, am inteles ca diferenta ar proveni de la vecinul din stanga care deja si-a facut intabularea. Cum procedez? Mentionez ca nu ma intereseaza cei cca 300 de metri care ar fi in plus. Pot sa fac un act prin care sa-i dau inapoi primariei? asta pentru a evita varianta in care sa deschid actiune in justitie impotriva vecinilor pentru a-mi recunoaste cei 300 de metri. Daca se poate adopta varianta cu primaria asta inseamna ca automat voi fi somat sa mut gardul astfel incat sa respect intabularea?
mULTUMESC FRUMOS DE RASPUNSURI M-AM LAMURIT ! TOTUSI IN CAT TIMP DE LA SCHIMB POT SA DENUNT VICIILE? MA GANDESC CA ACUM E VARA, FAC SCHIMBUL SI O EVENTUALA IGRASIE POATE APAREA DEABIA LA IARNA? POT SA DENUNT ORICAND VICIUL SAU EXISTA UN TERMEN CLAR DE TIMP O LUNA, UN AN? MULTUMESC FRUMOS!!
Deci sa inteleg ca nu este nevoie sa cer expres notarului sa cuprinda viciile ascunse prin enumerare in actul de schimb ca oricum va face referire la ele ? daca face referire la faptul ca permutantii garanteaza evictiunea totala sau partiala asta implica ca a prins si viciile in cuvantul evictiune?
Urmeaza sa fac un schimb de apartament cu o alta persoana fizica cu plata unei sulte din partea respectivului. ma intereseaza daca dupa ce semnez contractul de schimb si descopar anumite vicii ascunse la apartamentul in care ma mut, pot sa renunt la contractul de schimb si sa cer reschimbarea apartamentelor. intrebarile mele sunt urmatoarele:
1. Care sunt viciile ascunse ? numai defecte de constructie sau si cele gen umezeala,igrasie, apartament friguros,zgomotot din vecinatati?
2. in cat timp voi putea eu sa denunt viciile ascunse? adica daca trece o luna, un an, mai pot sa spun ca la acel moment am descoperit viciul sau dupa schimb trebuie intr-un interval bine definit de timp sa il denunt.
3. cum procedez in acest caz ca sa solicit reschimbare? actiune in instanta? dar daca atat eu cat si permutantul celalalt vom face imbunatatiri in apartamentele celelalte?
4. cum pot sa ma protejez mai bine de aceste vicii? adica sa le prind clar pe toate in actul de schimb? dar daca scap din vedere vreunul?
Multumesc frumos.!!!