avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Activitate romi_codrean

Activitate romi_codrean

Răspuns la discuția dovada calitate membru asociatie
as fi in totalitate de acord cu d-voastra daca mi-ati indica si textele de lege care reglementeaza ceea ce se poarta sau care spun ca exista o distinctie intre primii si urmatorii asociati care adera la asociatie. textul OG nu face nicaieri distinctie intre acestia. faptul ca lasa in voia membrilor asociati modalitatea de dobandire si pierdere a calitatii de asociat nu inseamna ca lasa si evidenta acestora pe seama asociatiei. altfel de ce ar mai trece chiar si pe primii asociati in statut? faptul ca art. 6 spune AC cuprinde numele si adresa membrilor asociati desi se refera initial la primul statut depus la judecatorie nu este valabil si ulterior? pe acest rationament am putea schimba de ex si denumirea asociatiei fara sa modificam statutul nu? repet as discuta strict pe prevederile legale nu pe practica.
Răspuns la discuția dovada calitate membru asociatie
speta este si mai interesanta daca adaugam ca miza in cazul concret cu care ma confrunt este de 400 000 RON. din acest motiv as discuta strict pe lege respectiv OG 23/2000.
stiu cere este practica in domeniu si ca marea majoritate a asociatiilor cu multi membri nu modifica statutul pentru fiecare. este insa legal? eu vad ca art. 6 din OG 23 spune : statutul cuprinde sub sanctiunea nulitatii absolute numele membrilor asociati. asociati nu fondatori
deci esti membru asociat trebuie sa fii in statut nu? iar potrivit art. 33 modificarea actului constitutiv sau statutului se face prin inscrierea modificarii in registrul de la jud.
in cazul meu este vorba de ajutor de la stat pentru asociatii care fac dovada ca membrii sai au un anumit numar de animale. presedintele asociatiei vine si scrie pe genunchi din burta cum cutare si cutare este membru al asociatiei sale. vi se pare normal? repet strict pe lege.
Buna ziua

As dori sa aflu mai multe pareri despre dobandirea si dovedirea calitatii de membru al unei asociatii.
Subsemnatul sustin ca membrii unei asociatii trebuie sa fie nominalizati in actul constitutiv si statutul societatii iar o persoana care doreste sa dobandeasca aceasta calitate ulterior constituirii trebuie sa parcurga 2 etape. prima formularea unei cereri de adeziune si aprobarea acesteia potrivit statutului de catre adunarea generala sau consiliul director, (de la caz la caz conform atributiilor conferite de art. 6 pct. 3 lit c) din OG 26/2000 iar a doua a modificarii actelor societatii prin includerea noilor membrii si inregistrarea acestora la judecatorie. in acest sens modificarea membrilor unei asociatii este o modificare de statut si trebuie asigurata publicitatea pentru a deveni opozabila.
Astfel dovada calitatii de membru al asociatiei se face cu actul constitutiv si statutul modificat si inregistrat la Judecatorie. Nu stiu daca au existat litigii pe acest subiect. ????????/
Răspuns la discuția prescriptie suspendare permis
ideea este daca politia poate demonstra ca nu a predat permisul.
daca el nu face nimic doar sta asteptand prescrierea iar politia la un moment dat ii cere sa predea permisul.
cum pot ei face dovada faptului ca nu a predat permisul. cu registrele lor? este o situatie de care se poate lovi oricine. daca predai permisul suspendat primesti dovada. dar pastrezi aceasta dovada pentru inca un an de zile dupa ce ai recuperat carnetul?
la amenzi este clar pastrezi chitanta sa nu ai surprize. pentru pedepsele penale iar e clar. dar situatii de acest gen cu sanctiuni complementare -in speta suspendare drept de a conduce- cum se pastreaza o evidenta?
referitor la ceea ce a semnat nu mai retine cu exactitate (au trecut 2 ani)#-o#-o
Răspuns la discuția prescriptie suspendare permis
practic executarea sanctiunii complementare a suspendarii dreptului de a conduce se prescrie in 5 ani.
prevederile codului fiscal. inteleg.
dar daca el sustine ca in acest an care a trecut a predat permisul si i-a fost eliberat dupa trecerea perioadei de suspendare.
poate fi obligat sa faca dovada acestui lucru?
cum ar putea-o face?
salut
as vrea sa aflu pareri in urmatoarea speta cu care se confrunta un coleg
in mai 2007 a fost surpris in timp ce circula in localitate cu 104 km/h adica 54 peste limita fiind sanctionat cu amenda si suspendarea permisului.
in baza unor neregularitati in intocmirea si constatarea contraventiei a formulat contestatie,
plangerea a fost respinsa, recursul a fost respins in mai 2008.
decizia de la tribunal nu se mai comunica fiind definitifa.
legea instituie obligatia predarii carnetului in 5 zile ceea ce el nu a facut mai bine de 1 an de zile
considerati sanctiunea prescrisa?
conform art 121 OUG 195/2002 (2) Executarea sanctiunii contraventionale complementare se prescrie in acelasi termen in care se prescrie sanctiunea contraventionala principala.
iar conform OG 2/2001ART. 13
(1) Aplicarea sancţiunii amenzii contravenţionale se prescrie în termen de 6 luni de la data săvârşirii faptei.

Mai risca sa i se ridice permisul sau mai aud recent sa i se intocmeasca dosar penal?:sorry::sorry:
salut.
as vrea sa aflu parerea mai multor colegi intr-o speta personala cu care m-am confruntat.
sotia mea este PFA si a nascut un copil la 06 iulie 2009
am intocmit dosarul pentru indemnizatie crestere copil si l-am depus conform legii la primaria de care apartin.
luni am fost sunat de la primarie si am fost informat ca d-na de la agentia pentru prestatii sociale mi-a "respins" dosarul in sensul ca nu l-a primit si mi-a scris cu creionul pe coperta ca am de achitat impozitul pe venit aferent anilor 2008 si 2008.
In fapt insa pe decizia anuala de impunere 2008 emisa la 27 iulie 2009 figurez cu o diferenta de plata de aprox 600 ron pentru care am termen de plata 60 zile (mentionat in decizie) iar pe decizia de impunere anticipata pe 2009 tot o astfel de diferenta dar strucurata pe termene in 15.09.2009 300 ron iar in 15.12.2009 300 ron. Practic sunt la zi cu plata impozitului si nu vreau sa le platesc anticipat cand legea imi acorda un termen de plata .Am depus 2 chitante de plata a impozitului din iulie 2009 si decembrie 2008 care desigur sunt conforme unor alte decizii de impunere (anticipata 2008 si anticipata 2009) prin care demonstrez acest lucru.
am luat dosarul de la primarie si intrucat nu mi s-a parut normal sa mi se respinga cu o mentiune scrisa cu creionul l-am depus personal la agentia de prestatii sociale purtant totodata o mica discutie cu angajatele si directorul de acolo in care mi-am sustinut punctul de vedere si le-am solicitat daca au o alta parere sa o formuleze in scris. ei se bazeaza pe un art din hg de acordare a indemnizatiei unde scrie ca trebuie depuse adeverintele de venit si dovada efectuarii platii impozitului. eu sustin ca acest art nu poate fi interpretat in sensul de a introduce un nou termen de plata fata de cel prevazut de codul fiscal si a ma obliga sa platesc impozitul in mod anticipat pentru a beneficia de indemnizatia de crestere a copilului.
consider ca este o problema pur birocratica romaneasca si abia astept solutia scrisa data de agentie.
suntem de aceeasi parere?X-(