avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... dosar "respins" indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

dosar "respins" indemnizatie crestere copil

salut.
as vrea sa aflu parerea mai multor colegi intr-o speta personala cu care m-am confruntat.
sotia mea este PFA si a nascut un copil la 06 iulie 2009
am intocmit dosarul pentru indemnizatie crestere copil si l-am depus conform legii la primaria de care apartin.
luni am fost sunat de la primarie si am fost informat ca d-na de la agentia pentru prestatii sociale mi-a "respins" dosarul in sensul ca nu l-a primit si mi-a scris cu creionul pe coperta ca am de achitat impozitul pe venit aferent anilor 2008 si 2008.
In fapt insa pe decizia anuala de impunere 2008 emisa la 27 iulie 2009 figurez cu o diferenta de plata de aprox 600 ron pentru care am termen de plata 60 zile (mentionat in decizie) iar pe decizia de impunere anticipata pe 2009 tot o astfel de diferenta dar strucurata pe termene in 15.09.2009 300 ron iar in 15.12.2009 300 ron. Practic sunt la zi cu plata impozitului si nu vreau sa le platesc anticipat cand legea imi acorda un termen de plata .Am depus 2 chitante de plata a impozitului din iulie 2009 si decembrie 2008 care desigur sunt conforme unor alte decizii de impunere (anticipata 2008 si anticipata 2009) prin care demonstrez acest lucru.
am luat dosarul de la primarie si intrucat nu mi s-a parut normal sa mi se respinga cu o mentiune scrisa cu creionul l-am depus personal la agentia de prestatii sociale purtant totodata o mica discutie cu angajatele si directorul de acolo in care mi-am sustinut punctul de vedere si le-am solicitat daca au o alta parere sa o formuleze in scris. ei se bazeaza pe un art din hg de acordare a indemnizatiei unde scrie ca trebuie depuse adeverintele de venit si dovada efectuarii platii impozitului. eu sustin ca acest art nu poate fi interpretat in sensul de a introduce un nou termen de plata fata de cel prevazut de codul fiscal si a ma obliga sa platesc impozitul in mod anticipat pentru a beneficia de indemnizatia de crestere a copilului.
consider ca este o problema pur birocratica romaneasca si abia astept solutia scrisa data de agentie.
suntem de aceeasi parere?X-(
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 09:25, 8 August 2009
Si eu am aceeasi opinie. Daca legiuitorul a stabilit termene de plata ale impozitului pe venit in transe, iar eu fac dovada ca acele transe le-am achitat si nu am restante, nu vad impedimentul.
Lasati sa va dea in scris Decizie de admitere/respingere a cererii. In cazul in care aceasta va fi respinsa, o veti putea contesta in termen de 30 de zile de la comunicare, la A.J.P.S., iar in cazul in care urmare a contestatiei, solutia este tot nefavorabila, acea solutie poate fi atacata la Tribunal, in termen de 30 de zile de la comunicarea solutiei contestatiei, conform dispozitiilor Legii nr. 554/2004. ;)
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 August 2009
Corina Capotã, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este data la care primesc decizia finala de impunere? bebemariaelena bebemariaelena Buna ziua, Am cautat in Codul de procedura fiscala dar n-am gasit. Mentionez ca sunt PFA, platitor de TVA, am depus declaratia 200 pana la 15 mai 2009. In ... (vezi toată discuția)
Contestare mod de calcul instiintare de plata la serviciul de taxe si impozite asfalttango asfalttango Buna ziua, Am si eu o problema cu o instiintare eliberata de serviciul de taxe si impozite SPIT din Constanta.Cu ocazia unei succesiuni acestia doresc sa ... (vezi toată discuția)
Probleme cu primaria daniela.ilea daniela.ilea Pentru ca nu am avut nici o modificare fata de anul 2007 referitor la impozite si taxe locale (persoane juridice)nu am depus declaratii pentru cladiri ... (vezi toată discuția)