avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 751 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Probleme cu primaria
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Probleme cu primaria

Pentru ca nu am avut nici o modificare fata de anul 2007 referitor la impozite si taxe locale (persoane juridice)nu am depus declaratii pentru cladiri ,terenuri in anul 2008 .In martie am platit prima transa de impozit (la fel cat am platit si in 2007) .In luna iulie am primit de la o primarie decizie de impunere cu valoare mai mare decat anul 2007 .Pentru diferenta pe care nu am platit -o pe primul semestru ne-au calculat majorari cu care noi nu am fost deacord,deoarece nu ne-au trimit decizia de impunere in timp util adica pana la 31.03.( prima transa de plata a impozitului_)Intrebarea mea este cine are dreptate noi sau primaria ?Multumesc
Cel mai recent răspuns: daniela.ilea , utilizator 09:12, 20 Octombrie 2008
In mod normal cand ati platit prima transa de impozit, in luna martie, la directia fiscalaa primariei trebuia sa aveti deja in rol suma impozitului calculata cu majorarea respectiva, deci impozitul aferent anului 2008.Nu s-a intamplat asa?
NU.Prima transa de impozit am platit-o in 20 martie 2008 iar decizia de impunere am primit-o de la primarie in 7 iulie 2008
În acest caz, e clar că dreptatea este de partea dvs. Dar, dat fiind faptul că e vorba de impozit - deci datorii fiscale - nu prea văd cum veti reusi să nu platiţi...Faceţi înscris către direcţia fiscală, cu actele doveditoare asupra faptului că aţi achitat la valoarea din rol impozitul in luna martie iar majorarea vi s-a adus la cunostinta abia in sem.II, deci nu aveti nicio vina ca nu ati cunoscut la data platii majorarea, solicitand reclacularea debitului datorat, fără penalităţi de întărziere.E bine sa mergeti si in persoana la directia fiscala pentru a clarifica problema cu inspectorii angajati.
Am facut in scris nenumarate adrese la Primaria respactiva dar nu am primit nimic in scris ,iar cand am sunat doamna de la primarie a vorbit foarte urat chiar mi-a inchis telefonul .Multumesc mult pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerificat fiscal cosmafurca cosmafurca Bună ziua, am şi eu o îmtrebare: vreau sa cumpar o casă iar eu am nevoie de certificatul fiscal de la proprietar. Impozitul pe anul 2016 va trebui platit ... (vezi toată discuția)
Impozit pe cladiri luciapap luciapap Buna ziua.Am doua chitante: 1.pe care scrie taxa timbru 635=446 446=531 ? 2.impozit pe cladiri 635=446; ... (vezi toată discuția)
Rol nominal unic vs rol comun sot-sotie George Stancu George Stancu Buna ziua. Zilele trecute, fiind in cladirea Directiei taxe si impozite locale, am surprins o discutie intre un inspector,angajat al directiei si un ... (vezi toată discuția)