avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Activitate alistair

Activitate alistair

Multumesc pentru sfat! Totusi incerc sa evit desfacerea cm. In situatia de fata angajatorul poate invoca art65(1)? Functia de programator inca exista (chiar se fac angajari in firma) doar cu alte competente in fisa postului (spre exemplu alte limbaje de programare), in cazul persoanelor angajate pe aceasta pozitie. Problema care se pune in fapt este: fie accept contractul pe perioada determinata (pe perioada cursului oferit de ei) cu salariu redus apoi reangajarea pe perioada nedeterminata fie perspectiva concedierii. Ma pot concedia cf. art65(1)?
As dori sa cer ajutorul in urmatoarea situatie cu care sunt confruntat:
Sunt angajat, cu un CM pe perioada nedeterminata in cadrul unei companii fiind incadrat in functia de programator. Profilul de activitate al firmei este prestarea de servicii informatice (outsourcing). Clientul pentru care lucram si-a exprimat dorinta de a renunta la o persoana din cadrul proiectului persoana aleasa fiind eu, avand o experienta mai mica in comparatie cu alti colegi. Firma la care sunt angajat nu a mai contractat un proiect similar astfel incat sa imi pot desfasura activitatea conform fisei postului cu toate ca functia de programator nu s-a desfiintat. Mentionez ca nu este unicul client al firmei. Asadar in momentul respectiv angajatorul nu imi poate oferi de munca conform fisei postului si imi sugereaza ca m-ar putea concedia. (in firma inca se fac angajari, asadar firma nu este intr-o situatie economica dificila). Solutia oferita de ei este schimbarea contractului meu din perioada nedeterminata in perioada determinata pe durata efectuarii unui curs de recalificare (si un salariu cu 50% mai mic ) in cadrul firmei apoi "promisiunea" angajarii mele pe o perioada nedeterminata dupa efectuarea cursului.Cum as putea sa ma apar in aceasta situatie? Sunt "obligat" sa accept aceasta situatie nesigura (apropiata de "santaj" din partea angajatorului)? Multumesc.
Răspuns la discuția Inselaciune?
Cum procedez eu ca si client in acest caz? Am incercat sa iau legatura telefonic cu patronul dupa seria de amenintari pentru a-i cere chitantele respective. Pot depune o plangere in acest sens?i
Răspuns la discuția Inselaciune?
Patronul poate aduce ca martori barmanii care au servit care au si o evidenta scrisa sa spunem..dar nu chitante. La fel cum si clientii pot aduce martorii lor. Ce se intampla in cazul asta? Se ajunge pana la urma la un proces ...sau..? Faptul ca de multe ori consumatia se intampla dupa ora de inchidere a localului nu reprezinta in fapt o incalcare a vreunei legi din partea patronilor? Ei practic cer plata consumatiei dar localul era teoretic inchis:)
Discuție Inselaciune?
Patronul unui bar a fost deacord sa incaseze consumatia facuta de o mana de clienti cunoscuti doar cand se aduna o anumita suma de bani mai mare. (deci nu imediat dupa ce clientii au plecat din bar). Dupa o anumita perioada de timp clientii nu au mai recunoscut sumele de achitat in parte datorita lipsa unor chitante care sa dovedeasca sumele datorate. Patronul a inceput sa recurga la amenintari voalate iar in cele din urma la amenintarea cu inaintarea unei plangeri penale impotriva "datornicilor". Mentionez ca nu a existat nicio intelegere scrisa intre parti. Ce pot face patronii dar si datornicii?