avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 604 soluții astăzi
Forum Activitate handsu

Activitate handsu

Răspuns la discuția Renuntare notariala
Este neaparat nevoie de actiune judecatoreasca , nu este suficienta renuntare in fata notarului ?
Răspuns la discuția Renuntare notariala
Deci mama daca isi da acordul la notar adoptia poate avea loc . Copilul nu are tata , tatal nu este cunoscut . Mama adoptiva , casatorita , fara copii , este sora mamei .
O mama poate renunta notarial in favoarea sorei sale de copil ? Sau exista alta posibilitate de urmat ?
Unui pensionar se poate bloca si vira intreaga pensie de pe cardul bancar ,solicitare din partea Administratiei Finantelor publice , atunci cand pentru acelasi debit a fost infiintat poprire la Casa de Pensii ,care retine si vireaza regulat cota admisa de art.409 alin.3 C.pr.c. ? Ce se poate face in acest caz ?
Daca exista si in Romania ,ca si in alte tari europene, moratoriu de interzicerea evacuarilor , indiferent de motive , in lunile de iarna ?
Discuție Suspendare
Se poate cere suspendarea unei cauze inaintea primului termen ?
Răspuns la discuția Bagaj pierdut la aeroport
Inteleg . Exista vreun termen de depunere a pretentiei de despagubire ? Daca are vreo relevanta , biletul cu care am calatorit a fost emis de un aeroport romanesc tur- retur .Nici in aceasta situatie nu pot depune reclamatia romaneste , in Romania ? Trebuie sa exista o coraspundere in cursul valabilitatii actului de calatorie , bilet intre aeroporturi .
Am calarit cu cursa de avion turcesc din Tripoli la Budapesta in 17 octombrie 2013, de unde am venit acasa cu masina . Bagajul meu predat si inregistrat ,am recepisa de comfirmare a predarii , in schimb la Budapesta nu era de gasit .Demersurile mele facute la Istambul nu au primit niciun raspuns la obiect , bagajul ramane disparut . Doresc sa primesc despagubiri materiale si morale . Nici aceasta pretentie nu a primit raspuns adecvat din partea autoritatilor turcesti . Pot sa formulez actiune in justitia romaneasca ?
Răspuns la discuția Viza de flotant
Nu exista contract propriuzis . Exista o intelegere , ca in contul unei sume cu care s-a cazut de acord chiriasului i se permite locuirea in imobil . In acest caz cum sta situatia ?
Discuție Viza de flotant
In cazul in care proprietarul nu vrea sa obtina chiriasul viza de flotant la adresa imobilului inchiriat ,la un control , politia pe cine amendeaza ? Chiriasul singur nu poate obtine viza de flotant , deci nu are nicio vina . Va rog respectuos indicati-mi reglementarea legala .