avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Viza de flotant
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Viza de flotant

In cazul in care proprietarul nu vrea sa obtina chiriasul viza de flotant la adresa imobilului inchiriat ,la un control , politia pe cine amendeaza ? Chiriasul singur nu poate obtine viza de flotant , deci nu are nicio vina . Va rog respectuos indicati-mi reglementarea legala .
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 12:33, 2 Noiembrie 2013
Viza de residinta se acorda la cererea partii interesate cu acordul proprietarului spatiului unde se solicita viza
Politia poate aplica sanctiune chiriasului pentru ca locuieste fara forme legale
Cu contractul de chirie i se pune viza, nu e necesar acordul proprietarului.
Aveti contract ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Noiembrie 2013
gi-jane2, moderator
Nu exista contract propriuzis . Exista o intelegere , ca in contul unei sume cu care s-a cazut de acord chiriasului i se permite locuirea in imobil . In acest caz cum sta situatia ?
Pot fi amendati atat proprietarul pentru ca nu a anuntat la politie sau la evidenta ca gazduieste mai mult de 30 de zile pe cineva cat si chiriasul pentru ca locuieste acolo fara forme legale: chiriasul cu amenda intre 40 si 80 de lei, proprietarul cu amenda intre 75 si 150 lei.
Gasiti explicatii in articolele enumerate mai jos la contraventii.

OUG 97/2005 republicata
Art. 43
Constituie contraventii si se sanctioneaza dupa cum urmeaza:
[...]
b) nerespectarea dispozitiilor art. 15 alin. (1), art. 18 alin. (1), art. 19 alin. (2) si (3), art. 39 si 40, cu amenda de la 40 lei la 80 lei;
c) nerespectarea dispozitiilor art. 25 si 36, cu amenda de la 75 lei la 150 lei.
Ar fi fost bine atat pt chirias cat si pt proprietar sa fi existat un contract, riscurile de abuz din partea unuia sau altuia, ar fi fost mai mici.
De ce proprietarul nu vrea sa dea acordul pt viza ? Nu il obliga cu nimic, iar perioada pe care i se pune, e de max un an.
Ar trebui sa se poata si fara acordul proprietarului, se completeaza o declaratie pe proprie raspundere de catre solicitant ( e o declaratie tip), iar politistul de proximitate verifica daca intr-adevar sta la adresa.
Puteti incerca sa faceti, daca nu va pune viza, oricum proprietarul e cel ce va plati amenda.

Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Noiembrie 2013
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! stam in chirie de un an de zile dar nu am incheiat ... Anuta7 Anuta7 Buna ziua! Stam in chirie de un an de zile dar nu am incheiat contract. Proprietarii au intocmit unul de mana, am semnat si au zis ca o sa inregistreze unul si ... (vezi toată discuția)
Proprietarul poate lasa pe cineva sa stea in apartament pe termen lung fara contract? lrap lrap Buna ziua, Matusa unei prietene are un apartament in care nu sta nimeni (istorie foarte neplacuta cu niste chiriasi) si ar fi dispusa sa ma lase sa stau in ... (vezi toată discuția)