avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Viza de flotant fara buletin?
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Viza de flotant fara buletin?




Ultima modificare: Duminică, 22 Februarie 2015
Bogdan1980xp, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 18:56, 23 Februarie 2015
Concret care este intrebarea dvs ?
Pai daca nu aveti buletin, pe ce vreti sa va lipeasca cei de la evidenta autocolantul de resedinta? Pe o coala de hartie?:hammer:
Initial am vrut sa sterg mesajul, ma gandeam ca e la forumul gresit, insa nu mi-a reusit in totalitate.
problema e ca eu nu sunt nascut in Romania, am obtinut cetatenia romana abia anul trecut, drept urmare eu am doar pasaport cu domiciliul in strainatate, nu si buletin. In cazul dobandirii cetateniei se practica asa ceva si e legal.
La momentul actual locuiesc in Romania la o ruda, aceasta este plecata in strainatate, se intoarce peste un an iar eu imi platesc inttetinerea si atat. Administratorul de bloc vrea sa ma treaca in cartea de imobil ca fiind chirias. Eu i.am explicat ca nu sunt chirias, si ca nu am nici macar un buletin unde sa-mi puna viza de flotant. Si nici macar contract de comodat nu are cine sa-mi faca pentru ca propietarul e plecat.
Inttebarea mea este daca ma trece pana la urma in cartea de imobil, eu ce amenda risc? Si ce contract ar putea inlocui acea viza de flotant? La vama trec fara probleme, nu ma intreaba nimeni cat am stat unde ma duc, la cine stau.
Amenda este intre 40 si 80 de lei.
Nu trebuie sa fiti chirias, nu e corect sa fiti trecut asa in cartea de imobil daca nu aveti contract / nu platiti chirie. Puteti foarte bine sa locuiti prin bunavointa proprietarului, problema e ca nu are cine sa vina cu dvs. la Evidenta ca sa locuiti cu forme legale.

Cetatenii CRDS pot obtine carte de identitate provizorie; daca proprietarul ar fi de acord sa va trimita contractul in original si o declaratie consimtamant de primire in spatiu data fie la consulat fie la un notar (cu apostila de la Haga) si dvs. ati putea obtine una valabila max. 1 an.
Va dam detalii daca credeti ca va intelegeti cu proprietarul in acest sens sau cititi dvs. aici art. 74 si 75:
[ link extern ]

Interventie moderator
Nu mai editati complet mesajele pe care le scrieti, multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ultimul domiciliu in românia krisszz21 krisszz21 Care domiciliu este considerat ca fiind ultimul domiciliu al cetățeanului roman CRDS? Am avut buletin(CI) cu domiciliul intr-un județ si in ultimul an ... (vezi toată discuția)
Luare in spatiu - posibile neplaceri Ing.N Ing.N Buna ziua, Avem o familie din-o comuna care sta la noi in chirie si vor sa ii luam in spatiu. Acestia zic ca le trebuie copiilor la scoala. Cunoastem de ... (vezi toată discuția)
Repatriere si buletin de identitate ContSters355359 ContSters355359 Buna ziua , In cazul repatrierii ce acte trebuie , ce demersuri , pentru reprimirea buletinului de identitate ??? Mentionez ca ma reintorc in tara dupa o ... (vezi toată discuția)