avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 841 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Buna ziua! Stam in chirie de un an de zile dar nu am ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Buna ziua! Stam in chirie de un an de zile dar nu am incheiat ...

Buna ziua! Stam in chirie de un an de zile dar nu am incheiat contract. Proprietarii au intocmit unul de mana, am semnat si au zis ca o sa inregistreze unul si la ANAF dar nu au facut-o. Pe noi nu ne-a deranjat, avand in vedere ca ne intelegem, ei nu sunt in tara iar noi platim cheltuielile la zi si nu au existat probleme.
Acum, insa, administratorii blocului ne-au cerut sa completam un tabel cu resedinta din buletin, serie buletin si alte date. Dupa ce am dat aceste date ne-am trezit cu o citatie de la Politia Locala ca sa mergem sa clarificam situatia resedintei.
La ce sa ne asteptam cand mergem acolo? Va fi vorba de o amenda pentru noi sau proprietar? Dupa cum am spus nu e in tara si nu cred ca vine doar pentru a face un contract.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 18:54, 10 Martie 2021
nu are legatura cu contractul neparat, ci cu viza de flotant. Iar dvs fara contract fie la notar, fie inregistrat la anaf, nu va puteti face viza.
Pt faptul ca locuiti fara forme legale, amenda e de maxim 80 de lei.
Mulțumesc pentru răspuns!
Amenda poate fii aplicata si pentru dvs. intre 40-80 lei si pentru proprietar intre 75-150 lei.
Ultima modificare: Miercuri, 10 Martie 2021
Justitiarul711, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chirias cu contract de inchiriere fara stampila anaf zadirion zadirion Sunt in Bucuresti. Ma aflu in imposibilitatea de a obtine viza de flotant deoarece copia mea dupa contractul de inchiriere nu contine stampila ANAF, doar ... (vezi toată discuția)
Viza de flotant handsu handsu In cazul in care proprietarul nu vrea sa obtina chiriasul viza de flotant la adresa imobilului inchiriat ,la un control , politia pe cine amendeaza ? Chiriasul ... (vezi toată discuția)
Viza flotant bogdy29 bogdy29 Buna ziua! Daca o persoana care sta in chirie doreste sa obtina viza de flotant, am vazut ca-i trebuie pe langa diferite acte , actul de identitate + ... (vezi toată discuția)