avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 688 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bagaj pierdut la aeroport
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bagaj pierdut la aeroport

Am calarit cu cursa de avion turcesc din Tripoli la Budapesta in 17 octombrie 2013, de unde am venit acasa cu masina . Bagajul meu predat si inregistrat ,am recepisa de comfirmare a predarii , in schimb la Budapesta nu era de gasit .Demersurile mele facute la Istambul nu au primit niciun raspuns la obiect , bagajul ramane disparut . Doresc sa primesc despagubiri materiale si morale . Nici aceasta pretentie nu a primit raspuns adecvat din partea autoritatilor turcesti . Pot sa formulez actiune in justitia romaneasca ?
Cel mai recent răspuns: handsu , utilizator 10:21, 6 Noiembrie 2013
Puteti demara demara demersuri in justitie impotriva operatorului de trafic cu care ati calatorit
Referitor la daune morale...se impune sa analizati temeinic si sa va asigurati ca puteti proba in conditiile legii ca lipsa bagajelor a determinat prejudicii asupra imaginii,reputatiei,onoarei dvs ...
Mai este o problema si anume competenta de solutionare care revine autoritatii statului unde s-a produs evenimentul
Inteleg . Exista vreun termen de depunere a pretentiei de despagubire ? Daca are vreo relevanta , biletul cu care am calatorit a fost emis de un aeroport romanesc tur- retur .Nici in aceasta situatie nu pot depune reclamatia romaneste , in Romania ? Trebuie sa exista o coraspundere in cursul valabilitatii actului de calatorie , bilet intre aeroporturi .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bagaje disparute la aeroport handsu handsu Am calatorit din Libia (Tripoli) in directia Budapesta . Bagajul meu avut in Tripoli a fost imbarcat ( am numarul expedierii) . Am schimbat cursa la Istambul ... (vezi toată discuția)
Bilet de avion anulat Ianko33 Ianko33 Buna , Am și eu o întrebare deoarece mi sa anulat returul pe un bilet de avion tur-retur. Am plecat din Budapesta către Cebu , am zburat cu doua compani ... (vezi toată discuția)
Probleme companie aeriană maranos76 maranos76 Bună seara! Am următoarea problemă: Pe data de 23 noiembrie 2014 am achiziţionat online un bilet de avion dus-întors pe ruta Bucureşti-Munchen cu ... (vezi toată discuția)