avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 461 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Bilet de avion anulat
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Bilet de avion anulat

Buna ,
Am și eu o întrebare deoarece mi sa anulat returul pe un bilet de avion tur-retur.
Am plecat din Budapesta către Cebu , am zburat cu doua compani diferite și anume turkis air și philipine air.
Escalele au fost următoarele : Budapesta - Istabul , Istabul - Manila cu turkis air și din Manila - Cebu cu philipine air.
La tur am ajuns in Manila , am luat decizia de a nu ma mai merge către Cebu deoarece trebuia sa imi rezolv anumite acte la ambasada și am stat 3 zile in Manila.
Nu mi-am făcut anularea zborului către Cebu .
La retur ma duc in Cebu prezint biletul cumpărat de la angentie , cei de la philipine air mi-a eliberat biletul către Manila fără nici o problema , iar pe lângă mi-a dat și 2 bilete cu locu rezervat de la Manila către istabul și de la istabul care Budapesta .
Doar mi-au spus când ajung in Manila sa ma duc sa imi fac check in .
Când ajung in Manila cei de la turkish , mi-au spus ca biletul meu de retur a fost anulat deoarece nu m-am prezentat pe tur la zborul dintre Manila - Cebu .
Am plătit 998 dolari către turkish air ca sa pot pleca in seara respectiva .
Este legal ceea ce au făcut?
Dece biletul de retur nu a fost anulat din Cebu , Dece philipine air m-au lăsat sa zbor la retur din Cebu către Manila dar turkish nu ?
Cel mai recent răspuns: Albert Kurtyan , Consilier juridic 13:30, 20 August 2018
Fiecare firma are politica proprie si contractele proprii.
Prin faptul ca nu ai anulat in timp util biletul tau de calatorie Linia aeriana nu a putut sa vanda locul din avion altui pasager.
Astfel, nu vei primi nicio despagubire.

Dar chiar daca legal nu ai dreptul la nicio despagubire, firmele de transport aerian sunt foarte prietenoase deoarece nu doresc scandaluri publice si poate iti ofera o alta calatorie sau o rambursare limitata.

daca citesti regulile Turkish sunt sigur ca vei gasi ca nu iti pot anula jumatate de bilet, ci doar biletul intreg. Intereseaza-te.
Înțeleg politica firmelor ,
Problema mea nu am nevoie de despăgubiri .
Ce nu am înțeles sunt următoare : Turkish operează doar pana in Manila .
Eu din Manila către Cebu Trebuia cu Filipine air.
Ok nu am făcut acel zbor la tur și da nu l-am anulat , nici nu am solicitat nici un ban pe acel tronson scurt de zbor sa imi dea înapoi . Ei ar trebui sa se bucure un pasager care a plătit biletul și nu vine au de câștigat , combustibil mai puțin deoarece avionul ii mai ușor , nu le folosesc wc , nu beau , nu mănânc dar ei au bani pe tronsonul respectiv.
Ce nu am înțeles la retur , plec din Cebu și Filipine air imi da biletul , ei nu l-au anulat .
Când ajung in Manila surpriza tuci mi-au anulat biletul .
M-am contrat umpic cu fata de la turkish ea imi zicea ca ii un pachet întreg și am pierdut tot biletul de retur , dar nu ia venit sa creadă când i-am spus Dece Filipine mi-a acordat bilet Cebu Manila , Dece nu sa anulat tot biletul .
Eu nu văd cu ce i-am încurcat pe turci, mai de graba Or Filipine air i-am încurcat , ca nu au putut sa revândă locul.
Și pana la urma cu biletul meu anulat , cu bani respectivi ce se întâmpla ?
Păi ei ţi-au ţinut locul gol acolo, pentru tine.
Dacă l-au vândut, fă cerere, poate îţi dau banii înapoi, cine ştie.
Încercarea moarte n-are.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bilet de avion (delta airlines & klm) ContSters309037 ContSters309037 Buna ziua/seara tuturor, M-am decis ca anul acesta sa imi petrec sarbatorile de iarna la 30 grade si mai exact in Filipine. De ce tocmai acolo ? Motivul ar ... (vezi toată discuția)
De ce trebuie sa plătesc diferență de preț din cauza zborului anulat? adrianadeutsch adrianadeutsch Am cumpărat bilet avion in februarie cu plecare in Phoenix Arizona prin Budapesta- Londra- Phoenix.din 3 martie-- 3 mai .Din cauza pandemiei sa anulat zborul ... (vezi toată discuția)
Minor neinsotit pe avion, cu parinti divortati clarissima clarissima Sunt divortata si am o fetita de 13 ani, care la divort mi-a fost incredintata mie. Eu acum sunt in Germania, doresc sa ma stabilesc aici si fiica mea e in ... (vezi toată discuția)