Va multumesc din suflet tuturor! Este o varianta buna, mai ales ca am putea evita toate acele faze urate, care fac un divort sa fie o trauma pentru fiecare dintre noi. Ramane doar ca sotului meu sa nu-i revina orgoliile de "cocos in casa" si sa accepte ca nu mai este nimic de facut..... Firul rupt de prea multe ori nu tine cu noduri... :(
Multumesc pentru raspuns! Tocmai de asta ma feresc: nu vreau sa merg acolo si sa incepem cu invinuiri si cu acuze, vreau sa-mi feresc copilul de asa ceva. Sotul meu a zis ca nu vine pentru ca el a mai trecut printr-un divort urat .Voiam sa stiu daca putem sa ne luam de manuta si sa mergem impreuna sa declaram incompatibilitate intre noi de orice fel si sa terminam o casnicie care ne tine legati fara nici un rost! poate ca ne-am impaca mai bine daca ne-am despartiti si sa ne vedem doar atunci cand vrea sa vada copilul.(nu o sa-i interzic acest lucru!)
Buna ziua! suntem doi soti, casatoriti de 8 ani, avem un copil de un an jumatate, si , in urma deselor neintelegeri, am ajuns la concluzia ca nu mai avem nimic in comun si trebuie sa ne despartim. Exista o cale sa facem acest lucru, fara sa mai trecem prin toate fazele alea cu multe infatisari, cu martori,,,,, Eu lucrez in invatamant si nu vreau sa fac mare tam-tam, am o reputatie de aparat, in plus am avea doar martori mincinosi, pentru ca scandalurile noaste au fost tinute in casa, deoarece mie nu-mi place sa-mi "spal rufele" in public. Vreau doar sa-mi iau copilul si sa plec la parintii mei, (pentru ca nu vreau sa creasca intr-un mediu nepropice dezvoltarii lui normale), nu am nici macar pretentie la partaj. Sotul meu meu a zis ca oricum el nu se prezinta la proces. Nu putem da declaratii si sa ne despartim ca doi oameni normali, fara sa mai stie o lume intreaga?
Bine v-am gasit! Am nevoie de un sfat de specialitate....
Am lucrat la o scoala ca invatatoare titulara timp de 7 ani, neintrerupt. In anul scolar 2007/2008, am lucrat din septembrie pana in decembrie, apoi in ianuarie am intrat in Cm de sarcina, iar la 1 februarie in prenatal. Din septembrie 2009, renunt la CCC si merg la serviciu, dar la o alta scoala unde m-am detasat in interesul invatamantului. Intrebarea mea: pentru cele 4 luni lucrate am dreptul la CO? tinand cont ca nu o sa mai merg la acea scoala, este legal sa primesc compensare in bani?Daca da, va rog sa precizati si legea care imi da acest drept, pt ca trebuie sa o printez si sa ma duc cu ea in dinti..... asa merge treaba la acea scoala... trebuie sa ne luptam pentru drepturile noastre, cu legea in mana.#-o
Cu respect, Delia